İNDER Başkanı temennisini açıkladı

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım: "Temennimiz, siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasına paralel olarak ekonomik istikrarın tekrar sağlanmasıdır.'' dedi.

İNDER Başkanı temennisini açıkladı
İNDER Başkanı temennisini açıkladı
GİRİŞ 31.03.2014 14:36 GÜNCELLEME 31.03.2014 14:36

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yerel seçim sonuçlarına ilişkin "Temennimiz, siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasına paralel olarak ekonomik istikrarın tekrar sağlanmasıdır. Başta kredi faizleri olmak üzere ekonomik verilerin tekrar sağlıklı seviyelere gelerek satın alma gücünü artırmasının fazla uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Durbakayım, yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte inşaat sektörüne ivme kazandıracak kentsel dönüşüm projelerinin de yolu açıldığını belirterek, son 3 yıldır ince elenip sık dokunarak hazırlanan kentsel dönüşüm yasasının, oldukça meşakkatli yollardan geçtiğini anlattı.

Durbakayım, şunları kaydetti:

"Hukuki ve teknik çalışmalar sonuç verdi, hem tüketiciyi hem de konut yapımcısını ve hem de devleti fazla mağdur etmeden işlerlik kazanmaya hazır hale geldi. Ancak yasanın geldiği en son noktada alınan bir karar ile onay merci olarak yerel yönetimler, yani büyükşehir belediyeleri belirlendi. 30 Mart yerel seçimlerinden kısa bir süre alınan bu karar, kentsel dönüşüm projelerinin önüne set çekti. Birçok belediye, büyük çaplı kentsel dönüşüm projelerinde ruhsat verme konusunda çekimser kaldı. Hızlanması beklenen kentsel dönüşüm rölanti bir tempoya girdi. Yerel seçimler sona erdi ve artık bu dönem yerini daha hareketli ve hızlı bir döneme bırakacak. Belirsizliğin sona ermesiyle birlikte kentsel dönüşüm çalışmaları kaldığı yerden, antrenmanlı olarak tekrar hızlanarak yoluna devam edecektir. Seçim vaatlerinde söylenen yeni imar planlarının, ruhsat kolaylıklarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecektir.

Temennimiz; siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasına paralel olarak ekonomik istikrarın tekrar sağlanmasıdır. Başta kredi faizleri olmak üzere ekonomik verilerin tekrar sağlıklı seviyelere gelerek satın alma gücünü artırmasının fazla uzun süreceğini sanmıyorum. Seçimden hemen sonra açıklanan büyüme rakamları da genel ekonominin sürdürülebilir büyümesi için sağlam zemin olduğunu gösterdi. Önümüzdeki dönemlerin daha iyi olması artık bizim elimizde... Seçim öncesi ertelenmiş satın alma taleplerini fırsat bilip tüketiciyi mağdur edecek zamlar yapmadan yeni proje ve kampanyaların devreye girmesi herkese fayda sağlar."

KAYNAK: AA