Suudiler Türklerden yararlanmak istiyor

Suudi Arabistanlı işadamları Türkiye'nin gayrimenkul geliştirmedeki tecrübesinden yararlanmak istiyor.

Suudiler Türklerden yararlanmak istiyor
Suudiler Türklerden yararlanmak istiyor
GİRİŞ 11.04.2014 11:53 GÜNCELLEME 11.04.2014 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Ticaret Odası Gelişme ve İskan Komitesi Üyesi Bender bin Muhammed el-Amiri, Suudi Arabistanlı işadamlarının, geçen yıllarda kaydettiği hızlı ilerleme nedeniyle Türkiye'nin gayrimenkul geliştirmedeki tecrübesinden yararlanmak istediğini belirtti.

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcılarının katıldığı "İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi"ne katılan Amiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ekonomi konusunda Türkiye'deki rakamlar iç açıcı. Geçen yıllarda kaydettiği hızlı ilerleme nedeniyle Suudi Arabistanlı işadamları Türkiye'nin gayrimenkul geliştirmedeki tecrübesinden yararlanmak istiyor. Böylelikle hem Suudi Arabistanlı hem de Türk işadamları birbirinin tecrübesinden yararlanır" dedi.

Amiri, "Türk ekonomisindeki gelişme dünyanın özellikle Körfez ülkelerinin gözünü kamaştırdı. Suudi Arabistanlı işadamları, dünya çapında tanık olunan Türk tecrübesinden istifade etmek için İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne katıldı. Suudi işadamları olarak Türk işadamlarından istifade etmek, gayrimenkul geliştirmedeki başarısından pay almak, Türk işadamlarını Suudi Arabistan'da yatırıma çağırmak için geldik" diye konuştu.

Türkiye'nin bayındırlık ve iskan alanındaki kültürünü Suudi Arabistan'da uygulamaya hazır olduklarını ifade eden Amiri, "Suudi Arabistanlı vatandaşların, imkanları dahilinde rahat evler edinmesini istiyoruz bu nedenle Suudi bayındırlık programı dahilinde Türkiye'nin kültüründen yararlanmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e açılış sırasında yaptığı sunumdan dolayı teşekkür eden Amiri, Türkiye'nin 11 yılda ekonomik anlamda sıçrayış gerçekleştirdiğini gördüklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • selami selam 10 yıl önce Şikayet Et
    Çin İşadamları yerine arapları tercih ederim.. Çin işadamları birçok iş sahasını elinde bulunduruyor ve oldukları yerde neler oluyor bir inceleyin Kültür ve yakınlık olarak arap iş adamlarını tercih ederim. En azından din bağı var. Sözün kısası mikroptan korkarken virüse yakalanmamak. Benim şahsi düşüncemdir, kimseyi kırmak niyetim değildir. Saygılarımla...
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    daha ne kadar yaralanacaklar. allah vermiş petrolü oluk gibi birde üstüne kabe onlarda her yıl milyonlarca kişi gidiyor adam başı en kötü 15-20 bin tl de ordan, tuvaletindeki musluğuna kadar elmas altın..... müslüman diye geçinen ama yanındaki ülkede açlıktan ölen gerçek müslümanı görmek istemeyen, memleketlerinde elini sallasan şeyh'e değen bu mikroplardan uzak durmalı herkes
    Cevapla