Her 5 kişiden biri inşaatta çalışıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'de ortalama her 5 kişiden birinin inşaat sektöründe çalıştığını söyledi.

Her 5 kişiden biri inşaatta çalışıyor
Her 5 kişiden biri inşaatta çalışıyor
GİRİŞ 14.04.2014 11:56 GÜNCELLEME 14.04.2014 11:56

Etyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüme ve gelişiminin inşaat sektörüne de yansıdığını ifade etti.

İnşaat sektörünün istihdam ve katma değer açısından çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Etyemez, bu alanın ayrıca Türkiye'deki 200 civarındaki alt sektörü doğrudan ilgilendirdiğini belirtti.

Mesleki eğitime önem verdiklerini aktaran Etyemez, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ortalama her 5 kişiden biri inşaat sektöründe çalışmaktadır. İnşaat sektörünün toplam istihdam içindeki payı son 12 yılda yüzde 4'ten yüzde 7'ye yükseldi. Bakanlık olarak mesleki eğitimi yaygınlaştırmaya ve standart oluşturmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 54'ü inşaat olmak üzere 520 mesleğin standardını oluşturduk. İnşaat sektöründe 767 kişiye mesleki yeterlilik belgesi verdik. Mesleki standart, akreditasyon ve nitelikli iş gücünün tüm sektörlerin gelişimi açısından hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz."

Etyemez, şehirlerin ve yapıların güçlü, saygın ve Türkiye'ye yakışır nitelikte olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

Şehirlerin sadece binaların düzgün ve kitlesel biraraya getirilmesinden ibaret olmadığına işaret eden Etyemez, yeni yapıların geçmişteki medeniyetlerin kodlarını taşımasına önem verdiklerinin altını çizdi.

Etyemez, Türkiye'ye özgü değerlerle inşat edilecek şehirlerin medeniyet tasavvurlarının en iyi ifadesi olacağına inandıklarını anlattı.

Bina inşaatının uzun soluklu ve sabır gerektiren bir iş olduğunu belirten Etyemez, maddi harçların yanı sıra manevi harçların karışımıyla doğacak şehirlerin insanları mutlu edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA