Topbaş'tan İstanbul için radikal bir adım daha

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 Faaliyet Raporu'nu açıklamak üzere İBB Meclisi'nde kürsüye çıktı.

Topbaş'tan İstanbul için radikal bir adım daha
Topbaş'tan İstanbul için radikal bir adım daha
GİRİŞ 17.04.2014 18:47 GÜNCELLEME 18.04.2014 09:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaptıkları çalışmalardan söz eden Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için, öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu:

"Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Arzum, bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak. İstanbul'da bunu başlatmamız gerekir. Türkiye için de bir modeldir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • hakan asil 10 yıl önce Şikayet Et
    büyük bina altları. 500-100mtk ve üzeri olan binaların bodrumları 2-3 kat inilerek otopark yapılmalıdır. Buna karşılık ruhsatta kolaylık yada imar artırımı verilip. 15-20 yılsonra belediye ye devir şartı konarak bi nevi otopark işine kısmı çözüm üretilebilir.
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 10 yıl önce Şikayet Et
    DAHA BAŞKA ÇÖZÜM BULUNMALI.... devlet vatandaşının sorunlarına çözüm bulur.bunu yaparken de kar amacı gütmez..ispark dan elde edilen gelirleri buna harcarlarsa her ilçeye otopark yapılabilir...tamam ak partiliyiz ama vatandaşa bu konuda tapu gibi benzeri şeyler çıkarıp parasını almasına karşıyım...bu araç tapularını çocuğunu bırakabilecek miyiz :)
    Cevapla
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hayırlısı olur. güzel bi düşünce acaba bu tapuların yıllık vergisi ne kadar olacak.çünkü böyle yapıların sonrasında güvenliği bakımı var ..sokak otoparklarına pişman olmayalım..
    Cevapla
  • tolga ceyhan 10 yıl önce Şikayet Et
    tapu sistemi saçma . onun yerine zaten devlet trafikten yeterince para kazanıyor sigorta sistemi araç muayene park cezaları egsoz ve sıfır araç satışındaki ÖTV vatandaştan bu kadar kesinti yaparken yada yolarken desek daha doğru olur gibi benzin keza öylesine kimse kusura bakmasında muhalefet falan değilim ayrıca bukadar kesintiler vergiler varken birde tapu parası gerçekten saçma bir çözüm bu kesintiler trafik için harcanacak olsa yeterli park alanları oluşturulabilir bodrum otopark kat sayısını artıranbilirler nitekim AVM lerin otoparkları yetersiz kalmakta binalar inşaa edilirken otopark kat sayısı artırılabilir buda kat sayısını artırarak mümkün 2 kat bodrum yerine 3 kata çıkarılabilir yurt dışından gelen bir araç türkiyede 2 katına satılabiliyorsa burda yanlışlık var demektir otoparktan önce
    Cevapla
  • AMANULLAH HEMDEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Daha Mantıklı Bir Proje Önerisi. Şuan İstanbulda birçok ilçede okulların depreme karşı güçlendirilmesi projesi yürütülüyor. Haliyle okullar yıkılıp yenileri yapılıyor. İSPARK ve İL Özel İdaresi bir protokol yapacak, bu protokole göre yenilenen bu okulların altına 3-4 katlı yeraltı otoparkları (aynı AVM'lerdeki gibi) yapılacak. İşletmesi İsparka ait olacak. Otosunu bırakan mahalle sakini buraya abone olacak ve sembolik bir rakam (50 TL gibi) abonman ücreti alınacak. Buradan elde edilen gelirlerin bir kısmı okul aile birliklerine verilecek. Hem okullardaki o zorunlu kayıt parası sorunu çözülecek, hem otopark sorunu çözülecek hem de yapılan okulların inşaat maliyetleri 3-5 yıl gibi bir sürede kendisini amorti edecek. Bu proje yapıldıktan sonra belli bir hinterland belirlenecek ve artık sokaklara araba park etmek yasak olacak, sokaklar geniş geniş çocuklara, vatandaşlara kalacak. Nasıl fikir ama?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle