Abdullah Gül: Rüyasını gördüğümüz bir proje

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Zonguldak denilince Büyük Filyos Projesi İhalesi yapıldı. Tarihi bir proje bu. Yıllardır hep rüyasını gördüğümüz ancak gerçekleştiremediğimiz bir proje" dedi.

Abdullah Gül: Rüyasını gördüğümüz bir proje
Abdullah Gül: Rüyasını gördüğümüz bir proje
GİRİŞ 02.05.2014 13:34 GÜNCELLEME 02.05.2014 14:29

Gül, Zonguldak Valiliğinde Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı olarak Zonguldak'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyduğuna işaret eden Gül, daha önce çeşitli vesilelerle kente geldiğini ancak cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini dile getirdi. Gül, bütün illeri cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmenin ilk günden beri programında olduğunu anımsatarak, "Zonguldak alfabede Z sonda geliyor ama bilinçli bir şekilde değil birazcık doğrusu benim de neredeyse 7 senem dolacak, bu süre içerisinde ziyaret etmediğim illerden birisi olarak sonlara kalmış oldu" diye konuştu.

Gül, Zonguldak'ın daima kendisinin gönlünde ayrı bir yeri bulunduğunu, çünkü siyate girdiğinde ilk geldiği illerden birisi olduğunu ifade ederek, "Yeşilliğini, güzelliğini ilk gördüm illerden birisidir burası. Ben Orta Anadolu'da büyüyen bir kişi olarak bu yeşilliklere daima hasret olmuşumdur. Bizim oralarda iki tane ağaç görseniz çok yeşilmiş dersiniz. Buralar ise cennet gibi yerler" değerlendirmesini yaptı.

Zonguldak'ın ülkede ayrı bir yere sahip olduğunu, yer altı zenginlikleri olan kömür ve demir-çelik ile akla geldiğinin altını çizen Gül, ayrıca Zonguldak'ın eski Başbakan Bülent Ecevit, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan gibi çok önemli siyasetçi, devlet adamı, milletvekili, tıpta ve başka alanlarda ilim adamı, sanatkar yetiştirdiğini söyledi.

Gül, Zonguldak'ın emeğin başkenti olması sebebi ile ayrı bir simge olduğunun altını çizerek, maden işçilerinin yerin altında alın terini akıtarak, en temiz şekilde helalinden paralarını kazandığı yerin de bu kent olduğunu belirtti.

Bütün illerin ihtiyaçları bulunduğunu, geçen yıllarda bunların giderilmeye çalışıldığını ancak yapılacak işlerin yine de bulunduğuna dikkati çeken Gül, "Özellikle Zonguldak denilince Büyük Filyos Projesi İhalesi yapıldı. Tarihi bir proje bu. Yıllardır hep rüyasını gördüğümüz ancak gerçekleştiremediğimiz bir proje. İnşallah gayet kararlı şekilde gerçekleşecek ve o zaman bütün buraların çehresi değişecek ve gerçek anlamda kaderine çok büyük etkisi olacak" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL