Kanal İstanbul'un güzergahı bu mu?

İstanbul'a ikinci boğazı kazandıracak "Çılgın Proje"de çalışmalar tamamlandı. Kanalİstanbul'un güzergahının Haziran ayı içerisinde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Kanal İstanbul'un güzergahı bu mu?
Kanal İstanbul'un güzergahı bu mu?
GİRİŞ 20.05.2014 17:30 GÜNCELLEME 21.05.2014 09:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın büyük önem verdiği ve İstanbul Boğazı'nı çevre felaketlerinden kurtaracak olan Kanal İstanbul'da projenin tamamlandığı Kanal İstanbul güzergahının kesinleştiği iddia edildi.

Bütün altyapı çalışmaları tamamlanan projenin Başbakan Erdoğan'a sunulduğu belirtildi. Projenin detaylarının Haziran ayı içerisinde Başbakan Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

KANALİSTANBUL'UN GÜZERGAHI BU HAT MI?

44 kilometre uzunluğunda ve 200 metre genişliğindeki kanalın güzergahının Yeniköy - Sazlıdere Barajı - Arnavutköy -Başakşehir - Küçükçekmece Gölü olacağı ifade ediliyor.

Kanal ile aynı anda eş zamanlı ilerleyecek çok sayıda yeni yerleşim birimi projesi hazırlanıyor. Haziran'da güzergah açıklandıktan sonra deprem riski taşıyan bölgelerdeki nüfusu kaydırmak için merkezine Arnavutköy'ün oturduğu yeni bir İstanbul inşa edilmesi bekleniyor. Projede, ticaret alanları, turizm merkezleri ve rezerv alanları da belirlendi.

Ayrıca Kanalİstanbul'un kuzey ve güney ucunda birer lüks marina kurulacak. Kanal aksında bulunan arazilerin büyük bölümünün hazineye ait olması sebebiyle istimlak maliyeti de böylece en aza indirildi. Ayrıca, güzergahta hiç orman alanı olmaması da projede belirleyici oldu.

Planı, Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.

KAYNAK: SABAH İNTERNET
YORUMLAR 7
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    başbakanımıza tarihi rica. eski istanbulu komple restore edip yerleşime kapatalım sayın başbakanım. istanbulun o sokaklarında gezerken Osmanlıda dolaşmak istiyor insanlar. trafiğe kapatılsın. elini, kolunu sllayarak eminönünde, Galata'da dolaşsın insanlar. yoksa güzel istanbulumuz gözümüzün önünden göz göre göre kayıyor.
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    muhteşem bir proje. bence bu projenin başlaması bitirilmesinden daha önemli.keşke imkan olsada 200 değilde 500 600 metre genişlite yapılabilse..yani bir yandan gemiler geçerken bir yandanda tekneler.balıkçılar yatlar boğazdaki gibi gezinebilse ,belki çok zordur yetkililer hesaplamıştır ,bu proje bile çok büyük bir proje,bu da yeter,ama boğaz kadar geniş bir kanal...gerçekten süper olurdu..kısmet belki gelecekte genişletilir..
    Cevapla
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    erol. boğazla bu güzergahın arası sadece 30 km yani gemi trafiğini bir merkezden alıp yeni merkez olan adeta avrupa yakasının kalbinden geçirmek gibi birşey bunun anlamı ssadece gemi trafiğinden kazanılacak geçiş parasımı benim anlamadığım bu proje silvri hatta tekirdağ yakınlarında olamazmıydı.
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    resimdeki olsa olsa RANTgah olur güzergah olmaz---güzelim lüks konutlar. ama ilk açıklandığı gibi Silivri tarafı olursa daha kırsalda olmuş olur ve risk de düşük olur. hem de büyüklenme açısından stratejik bir değeri olur.
    Cevapla
  • Yucel Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul ve güzergahı. Kanal İstanbul güzergahı ile ilgili her habere yazıyorum. Yine yazacağım. Kanal İstanbul'u ben de destekliyorum. Ancak güzergahına karşıyım. Eğer haberde de gösterildiği gibi bir güzergah İstanbul'un Türklerin elinden çıkması demektir. Herkesin bildiği güçler İstanbul'da Vatikan benzeri devlet kurmak istiyorlar. Bu bölgenin her iki tarafından su ile ayrılması bu emelin gerçekleşmesi demektir. Bugün başbakanımız güçlü, ekonomi daha iyi ancak yarın ne olacağını, bugünden kim söyleyebilir? 10 yıl veya 20 yıl sonra ekonomik kriz çıkmayacağını kim garanti eder? Filistin'i birilerine vermeyen Hakan iktidardan düşürülmüş, sürülmüş, dünya savaşı çıkarılmış, savaşanlardan birinin yanında olduğumuz için birmilyon seküzyüzbin kilometre kareden neleri kaybettiğimizi göremiyor muyuz? Tekrar ediyorum. Kanal yapılacaksa ne pahasına olursa olsun Anadolu yakasında olsun. Kanala evet. Yeri tekrar düşünülsün. İstanbul ada haline getirilmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle