100 milyon dolarlık dev proje görücüye çıktı

Ekşioğlu Group İMSA İnşaat, içerisinde Şile'nin ilk AVM'sini barındıran ve 104 adet tripleks konaktan oluşan Şile'nin ilk markalı konut projesi “Kilia Konakları”nı tanıttı.

100 milyon dolarlık dev proje görücüye çıktı
100 milyon dolarlık dev proje görücüye çıktı
GİRİŞ 24.05.2014 14:33 GÜNCELLEME 24.05.2014 14:33

60 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ekşioğlu Group'un 3. jenerasyonu İmdat Ekşi tarafından 1997 yılında kurulan Ekşioğlu Group İMSA İnşaat, Şile'nin ilk markalı konut projesi Kilia Konakları'nı ve Şile'nin ilk AVM'si Kilia Park AVM'yi 24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirdiği basın lansmanıyla görücüye çıkardı.

Karadeniz sahil yolunun, 3. köprüye bağlantı yollarının Şile'den geçmesi, Kurtköy havalimanına yakın oluşu gibi faktörlerin değer kattığı Kilia Konakları, 100 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçiyor.

Lansmanda Kilia Konakları'nı basına tanıtan Ekşioğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Ekşi, yaptığı konuşmada "Şile'ye değer katacak projemiz, Şile'nin merkezinde bulunuyor. Limana sadece 600 metre uzaklıkta bulunan projemiz, Şile'yi kuşbakışı görüyor. 3. köprü yolunun Şile'den geçecek olması ve yine Karadeniz bağlantı yolunun İzmit Körfezi bağlantısı ve böylece Bursa, Çanakkale illerimizle köprü görevi yapması, Kilia Konakları'nı merkezi bir konuma da taşıyor. Üsküdar'dan arabaya bindiğiniz vakit sadece 30 dakikada gelebileceğiniz Kilia Konakları, Şile'nin merkezinde bulunan ve sosyal donatılarıyla, Şile'nin ilk AVM'sine sahip olmasıyla parmak ısırtan bir proje." açıklamalarında bulundu. İnşaatın durumuyla da ilgili bilgiler paylaşan İmdat Ekşi, 104 adet tripleks konaktan 25 adet konağın temellerinin atıldığını, 11 tanesinin kabasının bittiğini belirtti.

650 bin dolardan görücüye çıktı

83 bin metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde yükselen Kilia Konakları'nın mimarlığını ise AE Mimarlık üstleniyor. Lansmanda projenin detaylarını paylaşan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, "Konakları tasarlarken Şile'nin doğal güzelliklerinden esinlendik. Örneğin; konakların dış cephesinde bulunan sütunlar Şile'nin antik çağlardaki zamanlarına bir göndermedir." açıklamalarında bulundu.

A, B ve C olmak üzere 3 ayrı tipte tripleks konaktan oluşan Kilia Konakları'nda A tipi ikiz villaların brüt metrekaresi 300 metrekareden olmak üzere 80 adet, B tipi müstakil villadan brüt metrekaresi 350 metrekareden olmak üzere 14 adet ve C tipi müstakil villadan brüt metrekaresi 500 metrekareden olmak üzere 10 adet villa bulunuyor. 4 adet yarı olimpik, 2 adet açık ve kapalı olimpik yüzme havuzu, havuzların altına gizlenmiş otoparklar, Kilia Park AVM, sosyal tesisler, kreş, rekreasyon alanları ve çeşitli spor sahalarının planlandığı projenin yüzde 70'i ise yeşil alan olarak ayrıldı. Konaklarda kesintisiz enerji için merkezi jeneratör, şebeke içme suyu, doğalgaz, özel güvenlik sistemi ve akıllı ev sistemleri bulunuyor. Kilia Konakları'nın lansmana özel satış fiyatları ise 650 bin Dolar'dan başlıyor. A tipi konakların satış fiyatı 650 bin Dolar'dan, B tipi konakların satış fiyatı 850.000 Dolar'dan ve C tipi konakların satış fiyatı 2 milyon Dolar'dan başlarken, 2 etapta teslim edilecek konakların ilk etabı 24 ay, ikinci etabı ise 36 ay içerisinde teslim edilecek.

Şile'nin ilk AVM'si

Kilia Konakları içerisinde bulunan ve Şile'nin ilk AVM'si özelliğine sahip Kilia Park AVM'nin açılış tarihi ise Haziran 2015. 20 bin metrekaresi inşaat alanından ve 13 bin metrekaresi kiralanabilir alandan oluşan AVM'nin içerisinde 80 adet mağaza bulunuyor. 80 adet mağazanın dışında ise çok tanınan bir marketin AVM'de yer alacağını belirten İmdat Ekşi, AVM'de aynı zamanda bowling salonunun ve sinema salonlarının da yer alacağını belirtiyor.

KAYNAK: EMLAKOFİS