Başbakan Erdoğan'a saray gibi çalışma ofisi!

Çengelköy sırtlarındaki tarihi Vahdettin Köşkü’nü Devlet Konukevi’ne çeviren inşaat çalışmaları bitmek üzere...

Başbakan Erdoğan'a saray gibi çalışma ofisi!
Başbakan Erdoğan'a saray gibi çalışma ofisi!
GİRİŞ 09.06.2014 11:26 GÜNCELLEME 05.09.2014 09:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Çengelköy’de Devlet Konukevi olarak kullanılacak tarihi Vahdettin Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı. Dış cephesi sarıya boyanan köşkler ince işçiliklerin tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olacağı iddia edilen, çevreciler ve mimarlar tarafından aslına uygun olarak yapılmamakla suçlandığı için tartışma konusu olan Vahdettin Köşkü, muhteşem boğaz manzarasıyla yurtdışından gelen önemli konukları ağırlayacak.

Helikopter pisti de var

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy’de boğazı tepeden gören 70 dönümlük arazide bulunan Vahdettin Köşkü, Köçeoğlu Köşkü, Kadın Efendi Köşkü, Ağalar Dairesi ve Bahçevan Evi üç yıl önce tamamen yıkılarak yeniden yapıldı. Köşklerin restorasyonunu TOKİ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı arazide bir helikopter pisti de bulunacak.

Çengelköy’de ışıklar kaldırılacak

Çengelköy'deki yeni Başbakanlık Çalışma Ofisi nedeniyle bölgede trafik de yeniden düzenleniyor. Bakanlar Kurulu, 18 Haziran 2013’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine bölgede trafik akışını yeniden düzenleyen bir acele kamulaştırmaya izin verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan plana göre Boğaziçi Sahil Şeridi İmar Planı ve Vahdettin Köşkü ve Çevresi Yol Düzenlemesi Projesi kapsamında vatandaşların arazilerinden 61 parselde, 2 metrekareden 197 metrekaresi kadarı istimlak yapılacak. Düzenlemeyle Çengelköy’deki trafik ışıkları kaldırılarak Çengelköy-Boğaziçi Köprüsü yönünde trafik tek taraflı olacak.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 3
  • metin gür 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bayrak mı?. Sadece bayrak Değil minarede sık sık yer değiştirmiş:)
    Cevapla
  • dertli meczup 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamanın fotoğrafları bunlar ?. Haberi okurken dikkatimi bayrak çekti. Bayrak üç fotoğrafta da farklı yerde görünüyor. Minare de farklı duruyor ? Ya bende bişi var ya da şu fotoğraflarda :)
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Valla syn başbakanımıza en güzeli yakışır !. Cumhuriyyet kurulalı böyle biri geldimi ? yoch !
    Cevapla