İlk kalifiye ara elemanlar yetişti

TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ilk mezunlarını verdi.

İlk kalifiye ara elemanlar yetişti
İlk kalifiye ara elemanlar yetişti
GİRİŞ 10.06.2014 11:17 GÜNCELLEME 10.06.2014 11:17


Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından sektöre ara ve kalifiye olmak üzere yetkin insan kaynağı yetiştirmek amacıyla ulusal eğitim sistemimize kazandırılan TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrenciler, ödüllerini TÇMB Yönetim Kurulu Üyelerinin elinden aldı.

Sektör ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan, modern eğitim kampüsü, nitelikli eğitimi ve çeşitli laboratuvarları ile dikkat çeken TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 187 öğrencisi çalışma hayatına ilk adımı atıyor.

2010 yılında yaklaşık 200 öğrenci ile eğitime başlayan, 4 yılda öğrenci sayısı 1500’e ulaşan TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 4 ayrı okul türünde öğrenim gören ilk mezunlarını törenle mesleğe kazandırdı.

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen ve TÇMB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreninde, okul türlerine göre dereceye giren 12 öğrenciye TÇMB Yönetimi tarafında birer I-pad ve plaket hediye edildi.  

Törende konuşan ve sektöre yetkin insan kaynağı kazandırmanın önemine dikkat çeken TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, ekonominin lokomotifi olan inşaat ve çimento sektörünün ara ve kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunun ancak sektör-MEB işbirliği ile Avrupa standartlarında eğitim donanımına kavuşturulan TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bu açığı kapatacağının altını çizdi.

Sektörde işleri hazır

Mehmet Göçmen, “Türkiye’nin ilk beton laboratuvarı gibi üstün imkanlarla öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerimizi, inşaat ve çimento sektörü istihdam edebilmek için birbirleriyle yarışacaklar. Mezunlarımız, diplomalarını alır almaz, sektörde kolaylıkla iş bulabilme imkanına sahip olacaklar. Bu, hem sektör hem de öğrencilerimiz için bulunmaz bir fırsattır” şeklinde konuştu.

İnşaat teknolojisi, tesisat ve iklimlendirme ile elektrik-elektronik bölümlerinin özellikle ilgi gören ve istihdamı kolay olan bölümler olduğunun altını çizen Okul Müdürü Ragıp Sekmen, okulun başarılarını şu şekilde sıraladı; “Henüz sadece 4 yıllık bir okul olmamıza rağmen, pek çok köklü okulun yakalayamadığı başarıları elde ettik. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki ve teknik okullar arasında en kaliteli 3’üncü okul seçildik. “Eğitimde İyi Örnekler” sıralamasında 1564 örnekten birinci olduk. Kültür Bayrağı alan 8 okuldan biriyiz, son olarak temiz ve sağlıklı okul olduğumuzu belgeleyen Beyaz Bayrak sertifikası aldık. Tüm bu başarılarımıza ilk mezunlarımızla birlikte öğrencilerimizin iş hayatındaki başarılarını da eklemeye başlayacağız.”

TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi aynı zamanda öğretmen eğitim merkezi oldu

TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Haziran ayından itibaren sadece öğrenciler için değil, tüm inşaat bölümü öğretmenleri için de bir eğitim merkezi haline gelecek. Türkiye’nin her yerinden gelecek inşaat bölümü öğretmenleri, yaz boyunca TÇMB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ek eğitime tabi tutulacak.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL