Zeybekçi, Türkmenistan'da fuara katıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen Aşkabat Yapı İnşaat Fuarı 2014'ün açılışına katıldı.

Zeybekçi, Türkmenistan'da fuara katıldı
Zeybekçi, Türkmenistan'da fuara katıldı
GİRİŞ 19.06.2014 14:15 GÜNCELLEME 19.06.2014 14:15


Başkentin Sergi Köşkünde düzenlenen fuarın resmi açılış törenine Zeybekci ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Palvan Taganov, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, bakanlar, yabancı misyon şefleri katıldı.

Palvan Taganov, törende, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov'un yazılı mesajını okudu. Berdimuhammedov mesajında, iki ülke arasında inşa edilen ticari, ekonomik, kültürel ve sosyal bağların her geçen gün daha da ilerlediğini ifade etti.

Fuara Türkiye'den toplam 117 firma katılıyor. Fuara katılan firmalar yapı, inşaat malzemeleri , inşaat makineleri, kapı-pencere, ısıtma-soğutma, elektrik, aydınlatma, alanlarında yüzlerce ürünü Türkmen pazarına sunuyor.

Aşkabat ziyaretinde Bakan Zeybekci'ye Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ve Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi eşlik ediyor.

Türk müteahhitlerinin en çok iş aldıkları ülke olan Türkmenistan'da 23 yılda toplam değeri 40,9 milyar dolarlık 881 projeyi üstlendiler.

Türkmenistan'da geçen sene müteahhitlik sektöründe 11 milyar dolarlık iş hacmi ile Türk müteahhitleri rekor kırdı. Türk şirketleri, bu ülkede yaklaşık 5 milyar dolarlık Olimpiyat Köyü, 2 milyar 250 milyon dolarlık Uluslararası Aşkabat Havalimanı, 1,5 milyar dolarlık Uluslararası Türkmenbaşı Deniz Limanı gibi dev projeleri hayata geçiriyor.

Bakan Zeybekci, temasları çerçevesinde Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları Palvan Taganov ve Murat Artıkov ile bir araya gelecek.

KAYNAK: AA