Tarihi köşk yandı kül oldu!

Üsküdar'da koruluk alanda çıkan yangın itfaiyenin çalışması sonucu söndürülürken, tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü tamamen yandı.

GİRİŞ 28.06.2014 17:55 GÜNCELLEME 29.06.2014 09:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Üsküdar'da koruluk alanda çıkan yangın itfaiyenin çalışması sonucu söndürülürken, tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü tamamen yandı.  

Fethipaşa ve Demirağ korularının devamında bulunan 4,45 hektarlık Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki tarihi köşkte henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Üsküdar, Kadıköy ve Çengelköy itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmalarına bir helikopter de havadan destek verdi. 

Ekiplerin çalışması sonucu alevlerin daha fazla yayılması önlendi. Yangının kontrol altına alınarak söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yapıldı. 

Yangında, tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü kullanılamaz hale geldi.

YORUMLAR 4
  • Doğrucu Davut 9 yıl önce Şikayet Et
    önceki yorum. önceki yorumum bu köşkün yanında bulunan Sultantepe korusu içindir. özelleştiği için yıllardır Sultantepe korusuna halk giremiyor. Bari belediye işletsin yine halk faydalansın.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık. İstanbul'daki nadir ağaçlık alanlardan birindeki tarihi köşk yandı. Bu köşkün bulunduğu Sultantepe korusu yıllarca halkın hizmetindeydi. Oraya gider piknik yapardık. Sonra koruya girişi kapattılar, duvarlarının üstüne dahi dikenli teller çektiler ve özelleştiğini söylediler. Artık halkın giremediği bu koruda adı geçen köşkün restore edileceği söyleniyordu. Fakat o da yandı... Peki korudaki ağaçların hali ne olacak şimdi? Bu korunun tekrar halkın hizmetine açılmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • Harun GÜVENÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    Çerkes Hasan nur içinde yat.... 1876 'da Mithat Paşa'yla birlikte padişah Abdülaziz'in tahttan indirilmesiyle sonuçlanan hükümet darbesinin liderleriydi. Ancak 15 Haziran 1876 gecesi Mithat Paşa'nın Beyazıt'taki evinde bir hükümet toplantısına katılırken devrik padişah Abdülaziz'in kayın biraderi Çerkes Hasan'ın konağı basarak hüseyin avni yi ait olduğu yere göndermiştir..
    Cevapla
  • Kara Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    hey gidi hüseyin avni paşa. hey gidi hüseyin avni paşa, serasker hüseyin avni paşa... Sultan Abdülaziz'in kaatili paşa... Üsküdardaki bu konağından Sultan Aziz'in tahttan indirilişini seyretmiştin. O da kalmadı işte. Adın da kalmayacak hiç bir yerde. belk ibirkaç darbeci, tanzimatçı, ittihatçı döküntüsü hatırlar seni. Ama Sultan Abdülaziz dünya durdukça hatırlanacak... Ruhu şaad olsun.
    Cevapla