Dar gelirli 750 aile ev sahibi oldu

Kahramanmaraş'ta, düşük gelirli aileler için yaptırılan 1+1 ve 2+1 büyüklüğünde 750 daire sahiplerine törenle teslim edildi.

Dar gelirli 750 aile ev sahibi oldu
Dar gelirli 750 aile ev sahibi oldu
GİRİŞ 24.07.2014 15:48 GÜNCELLEME 24.07.2014 15:48

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonundan TOKİ işbirliğiyle kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan merkez Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Karacasu Mahallesi’ndeki evlerin teslim törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman ve hak sahipleriyle yakınları katıldı.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, düşük gelirli ailelerin bayramı yeni evlerinde karşılayacaklarını belirterek şöyle dedi

Düşük gelirli kardeşlerimiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca yaptırılan 750 konut bugün hak sahiplerine teslim ediliyor. Bu kardeşlerimiz inşallah bayramı yeni evlerinde pırıl pırıl karşılayacaklar. 27 ile 36 bin lira arasındaki evlere vatandaşlarımız ayda 100 lira taksit ödeyecekler dedi.

'KİRALAR DÜŞECEK'

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine taşınmasıyla kent merkezindeki yüksek tutarlı kiralarda düşüş yaşanacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, daire anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

KAYNAK: DHA