Milyonlarca emekliyi ev sahibi yapacak proje

Emekliyi ev sahibi yapacak proje hazırlandı. TOKİ tarafından yapılması beklenen projeye göre, emekliler kira öder gibi ev sahibi olacak.

Milyonlarca emekliyi ev sahibi yapacak proje
Milyonlarca emekliyi ev sahibi yapacak proje
GİRİŞ 29.07.2014 09:45 GÜNCELLEME 29.07.2014 09:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Kiracı olan emeklilerin gözü kulağı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ)... TOKİ'ye 'emekli kentleri' çağrısı yapan emekliler, bu konuda müjde bekliyor.

Emekliler birçok kesime özel konut projeleri üreten TOKİ'nin kendileri için geliştireceği özel projelerde yer almak istiyor. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler projede kendilerine hayatı kolaylaştıracak imkanlar da bulunmasını bekliyor.

ÖRNEK PROJE

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından hazırlanan teklif dosyasının önümüzdeki günlerde TOKİ'ye ulaşması bekleniyor. TÜED Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin azımsanamayacak bir kesiminin kiracı olduğunu ve gelirlerinde ciddi erimeler yaşandığını belirterek, "Bu doğ-rultuda; TOKİ'nin örnek bir proje hazırlayıp, hemen hemen tüm illerimizi kapsayacak şekilde 'Emekli Kentleri' projeleri üretmesini istiyoruz" dedi.

Ergün, şöyle devam etti:

"Emeklilik ve yaşlılık dönemine uygun planlar üretilmesini, siteler içinde engelli yaşlıların yaşam hakkına göre düzenlemeler de yapılmasını, evlerin içlerinin yaşlılara göre planlanmasını, 24 saat sağlık görevlisi ve ambulans ile temizlik ve bakım birimleri bulundurulmasını, kısacası her şeyin yaşlılara göre planlanmasını istiyoruz. Bu projeler için kamu arazilerinden arsalar temin edilerek ev maliyetlerinin en düşük tutarlara çekilmesi en doğru yaklaşım olacaktır. Sosyal etkinlik alanlarının da yer alacağı bu sitelerde sanatsal ve kültürel faaliyetlere yer verilebilecek kompleksler de inşa edilmelidir. Gerekirse bu projeler için Dünya Bankası ve benzeri kuruluşlardan da hibeler alınmalı. Emekliler artık son dönemlerini kendi evlerinde tamamlamak istiyor"

Evlerin içi yaşlılara göre planlansın. Engellli yaşlılara göre düzenlemeler yapılsın. 24 saat sağlık görevlisi ve ambulans olsun. Temizlik ve bakım birimleri bulunsun. (Takvim)

YORUMLAR 2
  • Mehmet Sezai Aydıngöz 9 yıl önce Şikayet Et
    İnanmıyorum. Günümüze kadar hiçbir iktidarın ciddi manada emekliyi düşünmediğini göz önüne alırsak bu uygulamanında hayata geçeceğine,inanmıyorum.Zira emekliler aynen selpak gibi gözüküyor.Kullan at mantığı gümüz Türkiyesinde yerleşik durumda.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    NASIL OLABİLİR PEKİ. Temmuz zammıyla maaşım 1040 tl oldu,bunun ne kadarını vermem lazım ayda,en ucuz dairenin fiatı 80-100 bin civarıdır sanırım.maaşımın yarısını versem senede 6 bin eder.yani maaşımın yarısını verirsem bu parayı 15 senede ödiyebilirim ancak. maaşım zaten bu şekilde zor yetiyor,15 sene yarım maşla nasıl geçinecem peki. biraz yaş gibi gözüküyor,ancak elinde biraz parası olan,emekli olduktan sonra başka bir iş daha yapan,yada ailesinde emekli maaşından başka geliri olanlar faydalanabilir. benim gibi sadece 1000 tl aylık geliri olanlar için çok zor.
    Cevapla