Fikirtepe'deki sembol binayı sonunda yıktılar

İstanbul'da kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'deki bina, ev sahibi ile firmanın anlaşmasının ardından bugün yıkıldı.

GİRİŞ 14.08.2014 14:04 GÜNCELLEME 14.08.2014 15:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleri sonucu ikna edildi.

Bunun üzerine binanın yıkımı için bugün iş makineleri bölgeye geldi. 30 bin metrekare arsa ortasında kalan bina, iş makineleri tarafından yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir araya getirdiği şirket yetkilileri ve hak sahibi Alaaddin Demirel anlaşmaya varmış, Demirel ile aynı ada üzerindeki 573 hak sahibi ile aynı şartlarda yüzde 50 hak oranı ile anlaşma yapıldığı bildirilmişti.

 

YORUMLAR 2
  • Baran Serdengecti 9 yıl önce Şikayet Et
    Aksiyon ne arar la fikirtepede!. Çok ruhsuz bir toplumuz. Çooook. Kardeşim, koca arazi ortasında kalan çıkıntı söz konusu. Binaları patlatmayı beceremiyoruz. Bari bunu patlat yahu! Koy binanın altında çıkıntı kalan toprağın içine dinamitleri ve patlat. Ne de olsa etrafı bomboş. Çok dağılmayacak kadar dinamit yerleştir. Sonra patlayan enkazı temizle kepçelerle. Yahu az eğlenceli olun. Aksiyon yaşayın yaşatın be! Tövbe Ya Rabbim...
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlarin Allahi var . Prensipli firma kardesim ozellestiriyoruz diye halki kurtlarin onune atiyorsunuz sozum ona is yapiyorsunuz Fakat bu firma gibi kurallari olan firmalara her seyi ozellestirin birsey denmez ama ac kurtlara devretmeyin is degil o devlet yonetmek degil.Hayirli olsun firmaya da kardesim
    Cevapla