AVM’de yetki büyükşehir belediyesine

Gümrük Bakanı Yazıcı, AVM'lerle ilgili ruhsat, düzenleme ve işletmelerine ilişkin izinler büyükşehir belediyelerine ait olduğunu söyledi.

AVM’de yetki büyükşehir belediyesine
AVM’de yetki büyükşehir belediyesine
GİRİŞ 19.08.2014 13:50 GÜNCELLEME 19.08.2014 13:50

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Büyükşehir statüsündeki yerlerde AVM dediğimiz alanların tasarım, ruhsatlandırma, işletmesine ilişkin hususlarda büyükşehir belediyeleri yetkili kılınıyor” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, 13 Ağustos 2014 tarihinde TBMM’ye sevk edilen “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı” ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, AVM’lerde acil tıp müdahalesi ve ibadet yeri zorunluluğuyla ilgili sorduğu soruya Yazıcı, büyük mağazalar ve AVM’lerdeki sosyal ünite, çocuk bakım ve ibadet yerleri gibi birimlere ilişkin kriterlerin yönetmelikle düzenleneceğini anlattı.

Bir gazetecinin, kampanyalı satış süresinin 3 ayı geçmesi halinde yaptırımının ne olacağı sorusuna Yazıcı, yaptırımların idari para cezası olarak uygulanacağını ve işletmeyi kapatmaya yönelik ceza bulunmadığını söyleyerek "Bu tasarı, diğer mevzuatlardan kaynaklanan işletmelerin kapatılmasına yönelik görev ve yetkileri ortadan kaldırmıyor" ifadelerini kullandı.

Önceki tasarı taslağında her ilde komisyonlar kurulması ve bu komisyonların il bazında AVM kurulmasına izin vermesini içeren bir madde bulunduğunun hatırlatılması üzerine Yazıcı, tasarının ilk şeklinde böyle bir düzenleme bulunmasına karşın bu düzenlemenin aklına yatmadığını kaydetti.

KAYNAK: İHA