Türk inşaat devine IŞİD darbesi!

Irak Hükümeti’nden 120 milyon dolar alacağı bulunan iki Türk şirket iflas erteleme istedi.

Türk inşaat devine IŞİD darbesi!
Türk inşaat devine IŞİD darbesi!
GİRİŞ 01.09.2014 07:25 GÜNCELLEME 01.09.2014 07:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Irak’ta yaşanan istikrarsızlık ve terör örgütü IŞİD'in baskısı Türk müteahhitlik şirketlerini de zora soktu. Irak Hükümeti’nden 120 milyon dolar alacağı bulunan İlci Holding’e bağlı iki şirket iflas erteleme istedi. İlci ve İlsan İnşaat’ın üstlendikleri projelerin tutarı 4.5 milyar TL’yi aşıyor.

IRAK’ta yaşanan sorunlar Türk şirketlerini de zora sokuyor. Süleyman Şah Türbesi’nin onarımı ve Suruç Tüneli gibi bir çok büyük projenin yapımını üstlenen Ankara merkezli İlci Holding’e bağlı iki şirket iflas erteleme istedi. Hürriyet'in haberine göre; Bu şirketlerin zora düşmelerinin nedeni olarak ise  IŞİD nedeniyle Irak’ta oluşan istikrarsızlık ve Siirt’teki iki baraj projesinde yaşanan sorunlar gösteriliyor. Ancak Irak’ta şu an 700 milyon dolar değerinde projelerin yapımına devam eden İlci Holding’i asıl mali darboğaza, Irak Hükümeti’nin ödemesini geciktirdiği 120 milyon dolarlık alacağının soktuğu kaydediliyor.

YORUMLAR 1
  • nazmi ak 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyüpteki yıktığınız evlerin hesabını Allah bu şekilde soruyor... Gaziosmanpaşa - Yenikapı tüneli nedeiyle Eyüpte yıktığınız evlerin hesabını Allah bu şekilde daha dünyada iken soruyor.. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demiş atalar....
    Cevapla