Havadan gördüğü İstanbul'u tuvale çizecek

“Dahi Bellek” lakaplı İngiliz ressam Stephen Wiltshire İstanbul'u çizecek.

Havadan gördüğü İstanbul'u tuvale çizecek
Havadan gördüğü İstanbul'u tuvale çizecek
GİRİŞ 24.09.2014 09:53 GÜNCELLEME 24.09.2014 09:53

Helikopterle yaptığı turlar sonrasında hafızasına kaydettiği görüntüleri resmeden Wiltshire, Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Kudüs, Londra, Singapur ve New York’un ardından şimdi de İstanbul’u çizecek.

BELEDİYEYE VERECEK

45 dakika boyunca helikopterle tur yaparak, İstanbul’u havadan gezen Wiltshire, bu turdan aklında kalanlarla dev bir tuvale kentin resmini çizecek.

Ziyaretçiler, Wiltshire’ı, söz konusu resmi yaparken 24-28 Eylül tarihleri arasında Palladium AVM’de canlı olarak izleyebilecek.

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Wiltshire ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Palladium Tower’ın ekim ayında kapılarını açacağını belirterek, “Resim bittiğinde, çeşitli yerlerde sergilenmesini sağlayacağız. Bunun sonrasında da Büyükşehir Belediye Başkanımız şahsında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hediye edeceğiz” dedi.

Dahi ressam Wiltshire ise, İstanbul’a ilk kez geldiğini vurgulayarak, “Büyük şehirleri resmetmeyi çok seviyorum. İlk edindiğim izlenime göre İstanbul, çok heyecan verici bir şehir” ifadesini kullandı.

KAYNAK: EMLAKOFİS