Boğaz'da dönüşüm için önemli hamle

İstanbul Boğazı'ndaki ilk kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Proje kapsamında 4'er katlı evlerin inşa edilmesi planlanıyor

Boğaz'da dönüşüm için önemli hamle
Boğaz'da dönüşüm için önemli hamle
GİRİŞ 01.10.2014 14:04 GÜNCELLEME 01.10.2014 14:04

Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor. İstanbul Boğazı'ndaki 2B arazilerde ilk dönüşüm çalışması Beykoz'da başlıyor.

Çubuklu Mahallesi'nde 2B proje alanı olarak tespit edilen 150 dönüm arazide İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle kentsel dönüşüm projesi için ilk adım atılıyor.

348 bağımsız bölümün yer aldığı arazi, 198 farklı 2B parseliyle bir kısım özel mülkiyet sahibinin birleştirilmesiyle oluşturuldu. Mevcut binaların dönüşümünü amaçlayan çalışma kapsamında, 4'er katlı site tarzında evler inşa edilecek.

Yürütülecek çalışmayla birlikte, 2B proje alanı ilan edilen bölgenin imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunuldu. Bakanlığın onayından sonra uygulama imar planı yapılarak proje ruhsatı alınacak. Çalışmalara 2015'te başlanması planlanıyor. Metrekare fiyatlarının ise 5 bin ila 9 bin lira arasında olması düşünülüyor. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL