Balat'taki binalarda rehabilitasyon başladı

Fatih Belediyesi tarafından Fener-Balat'taki bazı binalarda rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı.

Balat'taki binalarda rehabilitasyon başladı
Balat'taki binalarda rehabilitasyon başladı
GİRİŞ 21.10.2014 15:39 GÜNCELLEME 21.10.2014 15:39

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı tören Yıldırım Caddesi'nde gerçekleştirildi. Mehter takımının kısa bir konser verdiği törende Demir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Demir temsili olarak bir evin dış cephesini boyayarak projeye start verdi.


“ONARIM DEĞİL REHABİLİTASYON"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Demir, yapılan çalışmaların bakım onarımdan ziyade ağırlıklı olarak rehabilitasyon olduğunu dile getirdi. Boya, badana ve çevre düzenlemeleriyle daha yaşanılabilir bir mahalle için çalıştıklarını kaydeden Başkan Mustafa Demir “Aslında buranın normal şartlarda potansiyeli var ama biz muhteşem bir manzarası olan Yıldırım Caddesi'ni mahalle sakinlerinin kendileri düzenlesin istedik ama olmadı. Biz Fatih Belediyesi olarak böyle bir proje başlattık. Kullanılan boyaları Polisan sağladı. Dünyada bu tür manzarayı yakalayabileceğiniz çok az yer vardır. İnşallah arzu ettiğimizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz insanlara, İstanbul'un merkezi sayılan bu bölge için gerekli ilgi ve alakayı sağlamaktır. Bu proje onlardan bir tanesidir" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ PROJEDEN MEMNUN

Törenin ardından Demir vatandaşlarla sohbet etti. 1970'den beri Balat'ta yaşadığını söyleyen Sebahat Acer, projeden memnun olduğunu söyledi. Evi yeni boyanan bir mahalle sakini ise, "Çalışmalardan memnunum, çok güzel oldu. Ellerine kollarına sağlık" dedi.

136 BİNA YENİLENECEK

Fener-Balat Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 136 bina yenilenirken, 36 metruk bina yıkılacak. Çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklardaki yol, kaldırım ve tretuvarlar da yenilenecek.Projenin 2 ayda bitirilmesi öngörülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL