''Tuvalet Taşı" benzetmesine sert tepki

İMKON, Ak Saray'ın "Alaturka Tuvalet Taşı"na benzetilmesine sert tepki gösterdi.

''Tuvalet Taşı" benzetmesine sert tepki
''Tuvalet Taşı" benzetmesine sert tepki
GİRİŞ 06.11.2014 14:07 GÜNCELLEME 06.11.2014 14:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Ankara Mimarlar Odasını Başkanı Tezcan Karakuş'un, Ak Saray'ı, "Alaturka Tuvalet Taşı"na benzetmesine yönelik bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Kamuoyunda, 'AK Saray' olarak bilinen Yeni Cumhurbaşkanlığı Binasının, Türkiye Cumhuriyetine hayırlı olmasını diliyoruz.

Bina, yapım aşamasından bu yana, içte ve dışta çok sayıda engel ve eleştiriye maruz kalmıştır. İlk olarak inşaat, yapım aşamasında durdurulmaya çalışılmış, bu girişimden sonuç alınamayınca, binanın 'kaçak' olduğu imajını bilinçaltına yerleştirmek için, uluslararası medya'nın da desteği alınarak, yeni Cumhurbaşkanlığı binasını, uluslar arası düzeyde itibarsızlaştırma kampanyaları yapılmıştır.

Son olarak, Ankara Mimarlar Odasını Başkanı Tezcan Karakuş'un, Ak Saray'ı, "Alaturka Tuvalet Taşı"na benzetmesi, teknik bakış açılarından uzak, son derece çirkin, yakışık alamayan, ideolojik bakışın dışa vurumu olarak anlaşılmaktadır. Bilindiği üzere Mimarlar Odası, oda görevinin dışında, hükümet karşıtı her türlü eylemlerde aktif rol üstlenmiş, kimi zamanda bu eylemlerin düzenleyicisi olmuşlardır. Mimarlık sektöründe teknik ve idari yönden üstlenmesi gereken görevleri, yapması beklenen Mimarlar Odası, siyasetin atmosferinde taraf olarak, odayı politize etmiştir. Mimarlar Odası bu tavrı ile üyelerine de zarar vermektedir.

Üyelerin meslek odalarından beklentisi, siyasi iradenin tasarrufunda olan işlere, ideolojik yaklaşım içerisinde taraf olmaktansa, kendi mesleki sıkıntılarını çözmek ve sektörlerinin gelişimini sağlamaktır.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) olarak, yeni Cumhurbaşkanlığı binasını, geçmişten geleceğe, Türk-Selçuklu Mimarisinin, günümüze en güzel ve en kullanışlı şekliyle yapılması olarak başarılı bir Müteahhitlik hizmeti olarak da görülmektedir.

Kamuoyunun farkına varması gereken bir diğer husus ise, AK Saray, kişilerin değil, halkın malıdır. Hiç bir kurum veya kuruluş, halka ait olan en önemli yapıyı itibarsızlaştırma kalkışmamalıdır. Bilerek veya bilmeyerek, bu tür olumsuz yaklaşımlar, devletin itibarına da gölge düşürme anlamı taşıyacağından, daha dikkatli söylemler ile konuyu, mesleki ve teknik olarak ele almak, daha samimi ve doğru bir yaklaşım tarzı olacağına inanmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR 6
  • anadolu insanı 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl benzetirsin oradaki poster ve bayraga saygın olsun şaşkın mimar.ya biz kimlere diploma vermişiz
    Cevapla
  • Erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çirkeflikleri kişiliklerini kaybettirmiş kişilik sahibi insan onurlu görürlu ve hassiyetli olur sağa, sola çamur atmaz dosdoğru olur. doğruluk pahalı bir mülktür ocuz insanlarda asla olmaz
    Cevapla
  • Hazımsızlıktan başka birşey değil 9 yıl önce Şikayet Et
    Çekemediklerinden ne diyeceklerini şaşırdılar
    Cevapla
  • ALİ 9 yıl önce Şikayet Et
    BU İNSANLAR TÜRKİYENİN BÜYÜMESİNDEN ÜRKÜYORLAR . O YÜZDEN ÜZÜM BAHANE GEZİYDİ, 17 ARALIKTI BUNLARLA YAPAMADIKLARINIDA SATAŞARAK AKILLARINCA CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI TUVALET TAŞINA BENZETİYOR. BEN PAPAZINA SÖĞÜP HAKARET EDEN HRİSTİYAN GÖRMEDİM AMA BUNLAR DİNİMİZE , ÜLKÜMÜZE VEDE DEVLET ADAMLARIMIZA HAKARET EDİYORLAR YAZIKLAR OLSUN.
    Cevapla
  • murat kösoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    YAXUZ SULTAN SELİM HAN İRAN ŞAHINA GÜL KOKULU LOKUM GÖNDERMİŞ VE "HERKES YEDİĞİNDEN İKRAM EDER " DEMİŞTİ. mimarlar odasına gül kokulu lokum gönderilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle