Güllüce: Son 6 ayda betonlarda biraz sıkıntı var

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetim firmalarını uyardı.

Güllüce: Son 6 ayda betonlarda biraz sıkıntı var
Güllüce: Son 6 ayda betonlarda biraz sıkıntı var
GİRİŞ 07.11.2014 15:16 GÜNCELLEME 07.11.2014 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bazı yapı denetim firmaları ile ilgili çok ciddi şikâyet aldıklarını söyleyen Güllüce “Biz de yapı denetim firmalarını denetliyoruz. İyi denetim yapmayan firmalarla uğraşacağımızı buradan haber vereyim. Şu sebepten bu sebepten işim aksadı dersen, biz de şu sebepten bu sebepten sen bu işi yapamazsın deriz" dedi. 

Eskiden çok kalitesiz beton yapıldığını vurgulayan Güllüce sonraları kurulan beton santralleri ile beton yapım tekniklerinin iyileştirildiğini belirtti.

Ancak son altı ayda yaptıkları denetimlerde betonlarda sıkıntı olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan İdris Güllüce, “Ancak son altı ayda yapılan denetimlerimizde şunu gördük ki betonlarda da biraz sıkıntı var. Beton santrallerine, inşaat firmalarına ve yapı denetimlerine biz genelge gönderdik. Maliyetleri çok büyük olan cezalarla muhatap olunabilir. Beton denetimini çok ciddi şekilde yapacağız, yaptıracağız. Hem müteahhit arkadaşlara, hem beton üreten firmalara, hem yapı denetim firmalarına söylüyorum. Beton denetimini çok ciddi yapınız. Hiç belli olmaz gecenin bir saatinde bizim bakanlığımızın bir personeli gelir beton numunesi alır. Söylediği betonla sattığı beton, söylediği betonla döktüğü beton aynı mı değil mi diye bakarız" dedi.

İdris Güllüce daha sonra Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesindeki 588 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temelini attı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • zmk 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bu kararlılığınızı bozmazsınız.. güzel yarınlar için sağlam binalara ihtiyaç var.
    Cevapla