YTÜ’de 2 gün kentsel dönüşüm konuşulacak

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan zirvede inşaat ve finans sektörü, yerel yönetim temsilcileri ve akademisyenler konuşacak.

YTÜ’de 2 gün kentsel dönüşüm konuşulacak
YTÜ’de 2 gün kentsel dönüşüm konuşulacak
GİRİŞ 12.12.2014 11:50 GÜNCELLEME 12.12.2014 11:50

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Piri Reis Harita Gayrimenkul ve CBS Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan 2.Kentsel Dönüşüm Zirvesi “Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler” konsepti ile gerçekleşecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Derneği ve Harita Mühendisleri İşadamları Derneği desteği ile gerçekleşecek olan “2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi 2014” 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde YTÜ Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek. 

İnşaat ve finans sektörünü, yerel yönetim temsilcilerini, kamu ve özel sektör profesyonellerini ve akademisyenleri bir araya getirecek olan zirvede, kentsel dönüşümün mevcut durum tespitini değerlendirmek, kentsel dönüşümün uygulandığı ve uygulanacağı şehirler için fikirler geliştirmek ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir tartışma platformu oluşturulması hedefleniyor. 

Kentsel dönüşümde toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan, kentsel dönüşüm sürecinde medyanın ve sürecin içinde yer alacak olan kentsel dönüşüm firmalarının bilinçlendirilmesine katkı sağlayacak olan zirvede şu konu başlıkları konuşulacak: 
“Mevcut Durum Değerlendirmesi”, “Kentsel Dönüşümün Yatırım ve Finans Boyutu”, “Kentsel Dönüşümde Gelişen Sektörler”, “Akıllı Yapılar ve  Enerji Verimliliği”, “Kentsel Dönüşüm Projeleri Sosyal Etki Değerlendirilmesi(Sed) Önemi”, “Kentsel Dönüşümde Değerleme Yaklaşımları”, “Değer Esaslı Kentsel Dönüşüm”, “Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri”, “Kentsel Dönüşümün Sosyal ve Medya Boyutu”, “Toplum ve Birey Açısından Kent Kültürü”, “İnsan Odaklı Kentsel Dönüşüm Önerileri”, ”Sürdürülebilir Yaşam Ortamı Sağlamak”, “Gyo Ve İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler Yoluyla Finansman”, “Kentsel Dönüşümün Vergi Boyutu”,“Dünyada Ve Türkiye’de Alternatif Gayrimenkul Yatırım Araçları”, “Kentsel Dönüşümde Algı Yönetimi” 

Kamu ve özel sektör temsilcileri,  inşaat ve finans sektörü yöneticileri, Türkiye’de kentsel dönüşümü uygulayan belediye başkanları ve akademisyenler gibi değerli konuşmacıların yer alacağı zirve iki gün boyunca devam edecek oturumlardan oluşuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in de katılmaları beklenen programın katılımcı listesi şu şekilde: