Okmeydanı planları yeniden onaylandı

İBB Okmeydanı'na ilişkin "Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı"nı onayladı.

Okmeydanı planları yeniden onaylandı
Okmeydanı planları yeniden onaylandı
GİRİŞ 12.12.2014 20:37 GÜNCELLEME 13.12.2014 10:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2014 yılının son birleşimini Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'in başkanlığında gerçekleştirdi. İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin temmuzda yürütmesini durdurduğu plan revize edilerek, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yeniden sunuldu. Okmeydanı ile ilgili hazırlanan yeni plan, oy çokluğuyla kabul edildi.

Planları Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un ortası Okmeydanı'nda 1 milyon 600 bin metrekare büyüklüğünde, 80 bin insanın yaşadığı alanda, bina sahiplerinin arsalarına sahip olamadığı kötü bir yapılaşma oluştuğunu söyledi.

Buradaki insanlara 50 yıldır hasretini çektikleri tapularını vermek için tam 10 yıldır çalıştıklarını ifade eden Demircan, "Toplam 21 bin kişiye vereceğimiz tapuların 5 bininin çalışmasını tamamladık. 15 bini için de vatandaşlarımız geliyor, çalışmalar yapılıyor. Okmeydanı'nın tapu meselesini çözdükten sonra vatandaşlarımız burada bir de dönüşüm yapılmasını talep ediyor" diye konuştu.

Demircan, planın mecliste kabulünün ardından yaptığı açıklamada da "Burada da 'hizmete durmadan devam' mesajını vermiş olduk. Okmeydanı'nı yaşanılabilir hale getireceğiz. Vatandaşımız arkamızda. Biz de onların güvenlerine layık olmaya çalışıyoruz. Ne hedeflediysek onu yapıyoruz. Bu hedef için de ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Demircan, 1/5000 ölçekli nazım imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeniden kabul edilmesiyle hedefe adım adım ulaştıklarını belirterek, "Planları mahkeme tarafından iptal edilen bir yere samimiyetle plan yapıyoruz ve 'Eksik bir şey varsa söyleyin düzeltelim' diyoruz" dedi.

"4 emsali bulan yapıların yer aldığı Fikirtepe projesine bakınca Okmeydanı dönüşümü çok makul ve takdire değer" ifadesini kullanan Demircan, 2 emsali bulmayan plandaki yapıların, ikonik seyir teraslı 4 bina hariç 9 katı geçmediğini kaydetti.

Demircan, CHP Grubu tarafından yapılan itirazlar sonucu İdare Mahkemesi'nin planları, "Bölgedeki kiracıların durumu ne olacak?" düşüncesiyle iptal ettiğini bildiğini aktararak, yeni planla bu sorunu da çözeceklerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • semih aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Es dost AKRABA ne varsa verin gitsin ne olacak caniiiim
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet uyuma çare bu işte,Bence acil işleme konmalıki bu varoşlar terörist barındıramasın tek evde saklanmak kolay sitelerde yönetim ve kapıcıyı sorumlu tutucan bak buralara çaka llar yerleşemez.giren çıkanı 3 gün içinde bildirsin.bildirmeyene ceza ağır.
    Cevapla