Ağaoğlu'dan 2015 için büyüme tahmini

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu 2015 seçimlerine değinerek beklentisini açıkladı.

Ağaoğlu'dan 2015 için büyüme tahmini
Ağaoğlu'dan 2015 için büyüme tahmini
GİRİŞ 16.12.2014 15:11 GÜNCELLEME 16.12.2014 15:11

Eylül 2013'te Türkiye satış ofisini açan zemin kaplama üreticisi Beaulieu, Maslak 1453 Projesi'nde toplamda 300 bin metrekarelik zemin kaplayarak en büyük anlaşmasını Ağaoğlu Şirketler Grubu'yla yaptı.

İnşaat sektörünün yılı nasıl tamamlayacağına ilişkin soruyu Ağaoğlu, "Yılın ilk yarısı eksi ama ikinci yarıda bunu kapatıp 2014'ü artıyla tamamlar. 2015'te seçim var. İlk dönem yine biraz stabil geçer ama ikinci yarıda yüzde 10'ların üzerinde büyümeyle tamamlar. Stratejimizi buna göre yapıyoruz" diye yanıtladı.

Ağaoğlu, Maslak 1453 Projesi'nde satışların ne durumda olduğunun sorulması üzerine ise "Satışlarımız yüzde 70'in üzerinde. Ticari alanları zaten satmayı planlamıyoruz. En son kampanyamız elimizdeki stokları eritmek içindi. My Home, My Towerland gibi diğer projelerimizdeki stokları bu kampanyayla erittik. Bence şu dönemde iyi bir kampanyaydı. Güzel kapattık" dedi.

"İstanbul Finans Merkezi'nde (IFM) ruhsatı alınca 1 milyar dolarlık satış yaparım" sözü hatırlatılan Ağaoğlu, "IFM'de ruhsatı aldık, satışa hazırlanıyoruz" açıklamasını yaptı. 

TÜRKİYE FIRSATLAR SUNAN BİR ÜLKE

Beaulieu Başkan Yardımcısı Patrick Lecluyse de burada bulunmalarının en önemli nedeninin Beaulieu olarak Türkiye pazarına olan büyük inançları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye hızlı büyüyen ekonomiye sahip bir ülke. Son 10 yıldır, ekonomisi daha da güçlenmekte ve çok istikrarlı bir durum sergilemektedir. Türkiye ekonomik bakımından fırsatlar sunan bir ülkedir ve bizler de Türkiye'deki inşaat ve konut sektörünün ne kadar büyük bir hızla yol kat ettiğini görmekteyiz. Türkiye'nin birçok kentinde her gün yeni inşaat ve restorasyon projeleri başlamaktadır. Her gün yeni alışveriş merkezleri, sinemalar, oteller, hastaneler ve üniversiteler açılıyor. Tüm bu kurumların da kaliteli zemin kaplamalarına ihtiyacı var ve Beaulieu yer döşeme çözümleri de işte bu alanda uzmanlaşmıştır."

ÜRETİM TESİSİ AÇILABİLİR

Beaulieu Belçika Satış Direktörü Francis Gistelinck ise üretim tesisi için belirlenen bir tarih olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Türkiye'deki stratejimiz hızlı ve karlı büyüme. Türkiye'yi ilginç ve büyüyen bir piyasa olarak görüyoruz. Şu an satışlarımız üretim tesisi açmayı gerekli kılmıyor ancak burada adım adım bir strateji takip etmek gerek. Satış rakamları büyümeye devam ederse üretim tesisi açılabilir. Bunu da dünyadaki diğer üretim tesislerimize bakarak planlıyoruz" yanıtını cevabını verdi.