Yargıtay karar verdi: Cami patriğe verildi

1964 kararnamesiyle devletin el koyduğu sonra da üzerine Fenerbahçe Camii yapılan arazi Yargıtay kararıyla mirasçıları adına tescil edilecek

Yargıtay karar verdi: Cami patriğe verildi
Yargıtay karar verdi: Cami patriğe verildi
GİRİŞ 18.12.2014 06:26 GÜNCELLEME 18.12.2014 08:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yargıtay, Rum azınlık mensuplarının mülk edinmelerine sınırlama getiren 1964 tarihli kararnameyle el konulan Fenerbahçe Camii’nin bulunduğu arazinin, halen Yunanistan’da yaşayan 92 yaşındaki Stamatis Papamanolaki adına tescil edilmesi kararını onadı.

Eski Fener Partiği Maksimos Vapurci’nin mirasçılarından olan Papamanolaki’nin hukuk süreci kararname ile Hazine’ye devredilen diğer mülklerin iadesinin de önünü açıyor.

Papamanolaki’nin arazideki caminin varlığına razı olacağını, sadece arazinin maddi değerini Hazine’den talep edeceği belirtildi. Emlakçılar araziye 12 milyon dolar değer biçiyor. 

Yıllarca Türkiye’de yaşadıktan sonra Yunanistan’a taşınan Papamanolaki’nin Fenerbahçe Camii’nin kendisi açısından da çok kutsal olduğu ve dokunmayacağı, ancak arazinin maddi değerini tazmin için girişimde bulunacağı, talebi uygun görülürse ve Hazine’ye iade edebileceği öğrenildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 6
  • ahmett 9 yıl önce Şikayet Et
    Cihan Peygamberi Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v.)in buna benzer bir durumdaki adaletli tavrı arazi sahibi kafirin müslüman olmasına vesile olmuştu. Mahkeme doğru karar vermiş garip olan ne?
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    O günkü yasalara göre el koyulmuş ve üzerine bina (Cami) inşa edilmiş bir arsanın iadesi sıkıntı verici bir durum yaratır. Zira emsal karar oluşturması bakımından İstanbul, marmara, ege bölgesi yoğun olmak üzere yurdun büyük bölümünde buna benzer iade talepleri olacak. buda ülkeye sıkıntı verecek. Hukuki açıdan da sıkıntılı bir durum oluşmuş. Çünkü hukuk geçmiş hukuku da yok saymış.
    Cevapla
  • malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    hak yerini bulsun oradaki namazlarda boşa gider.. güzel olan arazinin sahibi cami kalsın paramı verin demesi bu ülkenin ekmeğini yemiş adam içinde az da olsa insanlık kapmış
    Cevapla
  • sadık 9 yıl önce Şikayet Et
    yabancıya mülk edinme hakkı sınırlandırılmalıdır.
    Cevapla
  • adalet mülkün temelidir 9 yıl önce Şikayet Et
    hak gasp edilerek hayır yapılmaz, hak sahibine iade edilir. ecdad onca sene adaletle dünyaya hükmetti onların izinde gitmemiz adaleti hakkıyla yerine getirmemiz lazım. velevki bu gayri müslim de olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle