'Beklenen bir İstanbul depremi var'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

'Beklenen bir İstanbul depremi var'
'Beklenen bir İstanbul depremi var'
GİRİŞ 20.12.2014 01:12 GÜNCELLEME 20.12.2014 06:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi'nin, İMO'nun 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başiskele ilçesinde bir otelde meslekte 25, 40 ve 60'ıncı yılını dolduran üyeler için düzenlenen plaket töreninde konuşan Işık, depreme dayanıklı, içinde huzurlu yaşanan binalar ve tesisler inşa etmenin, hükümetin önceliği olduğunu söyledi.

''DEPREME HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR''

İnşaat mühendislerine seslenen Bakan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem sizler hem ülke açısından son derece önemli bir fırsat var önümüzde. Türkiye önümüzdeki 20 yıl içerisinde çok büyük bir kentsel dönüşümü yapmak zorunda. Kocaeli ve bölgemiz bir deprem bölgesi. Depreme dayanıklı, içinde huzurlu yaşanan binalar ve tesisler inşa etmek hükümetimizin önceliğidir. Önümüzdeki yıllarda çok büyük bir kentsel dönüşümü Türkiye açısından kaçınılmaz görüyoruz. Neden  Çünkü beklenen bir İstanbul depremi var. Bu depreme ne kadar hazırlıklı yakalanırsak o kadar Türkiye az can kaybıyla ve maddi kayıpla bu depremi karşılamış olacak. O açıdan Türkiye'nin kentsel dönüşümünü Türkiye'nin sanayisi için, gelişmesi için de bir fırsat olarak görüyoruz."

''EVLERİMİZ BİZE MEZAR OLMAMALI''

Bakan Işık, "Sizlere önümüzdeki dönemde, gelecek Türkiyesinde önemli bir görev düşüyor. Artık evlerimiz bize mezar olmamalı. Evlerimizin içinde huzurla, güvenle yaşadığımız mekanlar olmalı. Bu noktada oluşan hem toplumsal, hem de mesleki bilinci özellikle takdir etmemiz gerekiyor. Deprem sonrasında Kocaeli'ndeki yapılaşma Türkiye'ye örnek bir yapılaşma oldu. Mühendislerimizin bu noktadaki hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu hassasiyetimizin hiç azalmadan sürmesini özellikle diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • oktay 9 yıl önce Şikayet Et
    13 yıldan beri yapmanız gerekenleri yapmadınız. Yaptığınız daireleri 250 400 bin tlye zenginlere rant olarak sattınız... Depren kaçış yollarına dev konutlar diktiniz . Ben 13 yıldan beri bir kentsel dönüşüm yeri göremedim...
    Cevapla
  • ŞAHİDİM 9 yıl önce Şikayet Et
    41 yaşındayım gecekondu semti 70bin nufuslu ayazağa/sarıyer/istanbulluyum...malesef 20yıldır ormanlık ve askeri araziler veye bu arazilere yakın boş araziler mütahitlere kolay imar izinleriyle verilerek mütahitler yağlı para kazanma imkanı bulmuşken asla terleyerek para kazanacakları dönüşüm işine girmezler evet olası 1 depremde bunun baş sorumlusu vatandaşı değil mütahitleri düşünene hükümetimizdir malesef..
    Cevapla