İnşaat sektörüne yeni bir oyuncu daha geliyor

Plastik ve gıda başta olmak üzere 16 sektörde faaliyet gösteren Yaylalar Holding, 2015 yılında adını inşaat sektörü ile de duyuracak.

İnşaat sektörüne yeni bir oyuncu daha geliyor
İnşaat sektörüne yeni bir oyuncu daha geliyor
GİRİŞ 23.12.2014 11:39 GÜNCELLEME 23.12.2014 11:39

Yeni yılda  Bodrum ve İstanbul’da inşaat yatırımlarına ağırlık vereceklerini kaydeden Yaylalar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kemal Yayla, Esenyurt’ta iş merkezi, Beylikdüzü’nde depo, Bodrum’da konut yapacaklarını söyledi.

Plastik top üreterek 1970’li yıllarda iş dünyasına adım atan, yurt dışında ve yurt içinde plastik hammadde ithalatı ile 500 civarında müşteri ile çalışan Yaylalar Holding, 2015 yılında inşaat sektörüne de ağırlık verecek.

‘2015’te sektöre 65 milyon TL civarında yatırım yapacağız’

2015 yılı ciro hedefini 500 milyon dolar olarak açıklayan Yaylalar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kemal Yayla, 2014 yılında büyüme hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“2014 plastik sektörü için zor bir yıldı. 17 Aralık operasyonu sonrası bütün sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de bir kriz korkusu vardı. Ancak korkulan olmadı. Yaylalar Holding olarak hedeflediğimiz yüzde 15’lik büyümeyi gerçekleştirerek 2014 hedeflerimizi gerçekleştirdik. Şimdi artık önümüze 2015 yılı hedeflerini koyduk.

Yeni yılda sektörde aşağı yukarı  65 milyon lira civarında bir yatırım yapacağız. Lokomotif sektörümüz olan plastik sektörü yine birinci sırada olacak. Ancak bu kez inşaat sektörüne de ağırlık vereceğiz. Bodrum’da inşaat faaliyetlerine başlamıştık. Fakat turizm mevsiminin başlamasıyla inşaat hafriyat işlerini yapmış ama turizm sektörü ile  zorunlu olarak beklemeye alınmıştı.

Şimdi Bodrum’da inşaat faaliyetlerine tekrar başlıyoruz. 154 villadan oluşan projede, 30 milyon TL'lik bir yatırım olacak. Hem yazlık, hem kışlık müşteriye hitap edebileceğiz. Bir yılda tamamlanmasını planladığımız bu projede 3+1 dubleks tarzındaki evler 120-150 metrekare arasında olacak.”

“2015’te halka arz edeceğiz”

Plastik hammadde ithalat sektöründe depo yatırımının da önemli olduğunu da kaydeden Yayla, Beylikdüzü’nde 20 milyon liralık depo yatırımı yapacaklarını belirtti. Ali Kemal Yayla, “Limana en yakın yer  Beylikdüzü olduğu için depo yeri olarak orayı seçtik. Beylikdüzü'nde 14 bin metrekarelik ve 30 bin ton kapasiteli bir depo inşa ediyoruz. Holdingin tüm yönetim birimlerini de buraya taşıyacağız.

Bunların dışında Esenyurt’ta İş Merkezi ve İzmir’de de gayrimenkul yatırımlarımız olacak. Tüm bu yatırımlar ve devam eden işlerimizle 2015 yılını yine büyüyerek kapatmayı hedefliyoruz. Ama en önemlisi 2015 yılının son yarısında artık Yaylalar Holding’in halka arz edilmesi. Bununla ilgili çalışmalara da başlayarak Yaylalar Holding’i artık halka arz edeceğiz” dedi

KAYNAK: EMLAKOFİS