TOKİ Başkanı sarayla ilgili ilk kez konuştu

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Atatürk Orman Çiftliği arazinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili ilk kez konuştu.

TOKİ Başkanı sarayla ilgili ilk kez konuştu
TOKİ Başkanı sarayla ilgili ilk kez konuştu
GİRİŞ 26.12.2014 08:44 GÜNCELLEME 26.12.2014 08:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sarayın Türkiye’deki en muhteşem mimarlık eserlerinden birisi olduğunu savunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Türkiye’de son yapılan binalardan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan övünç duyuyorum. Gelecek nesiller de bizimle övünç, gurur duyacaklar. Burası şahsa ait değil devletin, sizin de sevinmeniz gerekir. Maliyetiyle ülke ekonomisi zarar görür diye birşey yok” dedi.

Sarayla ilgili TOKİ’den daha önce yapılan, “Maliyetinin açıklanması ülke ekonomisine zarar verir” açıklamasına da cevap veren Turan şunları söyledi:  

DEVLETİN BÜYÜKLÜĞÜ

“Bu binaların her birisi Cumhurbaşkanlığı Sarayı, TİB binası, bakanlıklara yapılan binalar, TÜİK binası, Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan binalar ülkeye yapılan binalardır. Bunlar bizim binalarımız. Bunların içindeki detayları anlatamayız. Her türlü dışarıdan müdahaleye karşı güvenlikli, korunaklı, teknolojik alt yapısı, sağlam binalar olacak. Dünyanın neresine giderseniz gidin o döneme ait, o dönemin gücünü gösteren yansımaları vardır. Bizde ecdadımızın eserlerine bakarak övünç duyuyoruz. Bu da Cumhuriyet döneminin en fazla gurur duyacağı eserlerden bir tanesi. Yüksek kalitede mimarlık örneği. Bir anda 3 bin 500 kişi birden çalıştı. Özellikle inşaatında kullanılan malzemeler tamamen yerli. Bütün mermerleri ülkenin dört bir tarafından gelmiş, ahşap işlemeleri olan müthiş bir mimarlık eseridir. Devlet dediğiniz şey budur. Bizde herhangi bir ülkeye gittiğimizde onların devlet birimlerine bakarak ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 12
  • Saray 9 yıl önce Şikayet Et
    Ecdat ne zaman dünyaya yön verdiği Topkapı Sarayı'ndan ayrılıp debdebenin olduğu Dolmabahçe ye yerleşti,işte o zaman yıkılış hızlandı.
    Cevapla
  • A. Takan 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı için "kendisine saray yaptırdı" şeklinde konuşanlar bu sarayın Cumhurbaşkanı'nın tapulu malı olmadığını anlamıyorlar mı? Kendi partilerinin genel müdürlerinin de cumhurbaşkanı seçilmesi halinde orada oturabileceğini pek hayallerine bile getiremediklerinden mi acaba?
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    milletin parasıyla israf yapılmış, bir de övünç duyuyorlarmış. Ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum. Öbür tarafta görüşeceğiz.
    Cevapla
  • Helal 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ülkemiz çok gelişiyor birkaç seneye kadar evi,arabası olmayan kalmayacak avrupa kan aglarken ülkemizde maaşlara artışlar yapılıyor.
    Cevapla
  • hanefi ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    Saraydan, bizde sıradan bir vatandaş olarak,övünç duyuyoruz...Bu yapılar, ülkemizin prestiş yapılarıdır...Dostu sevindirir; düşmanı çatlatır...Saraydan,israf safsatasıyla rahatsızlık çığlığı atan, kalem oynatan özürlü beyinler bilmeliler ki; 'gezi' kepazeliği bu halka onlarca saray yaptırır dı...Sağ duyulu halkımız bunları görmüyor mu dersiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle