İzmir'in yeni fuar alanı tanıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni fuar alanıyla, kentin fuar kapasitesini 5 kat büyütecek altyapıya ulaşacağını söyledi

İzmir'in yeni fuar alanı tanıtıldı
İzmir'in yeni fuar alanı tanıtıldı
GİRİŞ 05.01.2015 14:04 GÜNCELLEME 05.01.2015 14:04

Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Parti ve CHP'li İzmir milletvekilleri Gaziemir'de yapımı süren yeni fuar alanını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Heyete çalışmalar hakkında sunum yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, yapım maliyeti 360 milyon lira olan fuarın, arsa alanının 337 bin metrekare olduğunu, bu alanın 50 futbol sahası, 65 Konak Meydanı büyükltğünde olduğunu ifade etti.

Gökçe, fuarda 7 sergi holü, 4 seminer salonu bulunduğunu aktararak, 2 bin 500 araçlık kapalı otoparkın yapıldığını dile getirdi. Fuarın çıkışı için yeni bir kavşak düşünüldüğünü, bu kavşak için henüz Karayolları Genel Müdürlüğü'nden olumlu yanıt gelmediğini anlatan Gökçe, farklı alternatifler üzerinde de çalışıldığını belirtti.

Fuar alanının İZBAN hattına bağlantısı için ise ESBAŞ İstasyonundan fuara monoray yapımının planlandığına değinildi.

- "Hedeflere gidecek yolda böylesi mükemmel önemli alanların oluşturulması gerekiyor"

Program sonunda gazetecilere açıklama yapan Vali Toprak, gezi sayesinde yeni fuar alanının devasa büyüklüğünü gördüklerini belirtti. Toprak, Kocaoğlu'nu ve çalışma ekibini tebrik ederek, "İlimizin özellikle fuarcılık konusunda önemli hedefleri var, bu yolda böylesi mükemmel önemli alanların oluşturulması gerekiyor" dedi.

Kocaoğlu ise İzmir'in birçok sektörde büyüyerek kalkınmak zorunda olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Bunların başında hizmet sektörü, turizm ve kültür sanat... Sanayimiz, tarımımız, ticaretimiz, liman faaliyetimiz zaten devam ediyor. Hizmet sektöründe, turizmde çeşitlilik yaratarak, kültür sanatta altyapıyı tamamlayarak kentimizdeki esas sıçramayı bu üç sektörde sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu da hizmet sektöründe İzmir'in fuar geleneğinde ulaştığı en büyük nokta. Bunu yan taraftaki otel ve kongre merkezi izleyecek."

Kocaoğlu, "25 Mart'tan itibaren Allah'tan bir mani olmazsa mermer fuarıyla birlikte İzmir, fuar kapasitesini 5 kat büyütecek güce, altyapıya ulaşmış olacak" dedi.

KAYNAK: AA