İstanbul'un 8 bölgesine havaray geliyor

İstanbul trafiğini rahatlatacak olan ve ilk Tuzla'ya yapılması planlanan "havaray"ın güzergahları belirlendi… işte o güzergahları…

İstanbul'un 8 bölgesine havaray geliyor
İstanbul'un 8 bölgesine havaray geliyor
GİRİŞ 14.01.2015 13:56 GÜNCELLEME 14.01.2015 13:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Byükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planlandığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ve “havadan giden tramvay” olarak bilinen havaray güzergahları belirlendi.

Havaray hatlarından bazılarının projeleri çıkartılırken, kimilerinin ise etüt projelerine devam ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor.

İstanbul havaray güzergahları şu şekilde olacak

1.    Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre)
2.    Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre)
3.    Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre)
4.    Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre)
5.    Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre)
6.    Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre)
7.    Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre)
8.    Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor.

Havaray projesinin yapım ihalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray hatları için ihale ilanlarını yayınlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından TuzlaHavaray Projesi hizmet alımı işi için ihale tarihi belli oldu. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat 2015'te ihale edilecek. Geniş kapsamlı bir ihaleye çıkan proje işinin süresi, şartnamede 240 gün olarak belirlendi.

Havarayın güzergahı

Tuzla merkezdeki ana arterleri birbirine bağlıyor D-100 Karayolu İçmeler mevkisi, metro ve Marmaray'ın kesiştiği nokta olacak Hatboyu Caddesi'nde Tuzla Belediyesi önünden başlayacak güzergah sırasıyla; Tersaneler, Rauf Orbay Caddesi, Kafkale spor Kompleksi'nin ardından Vatan Caddesi'ne, oradan da Piyade Okulu Lojmanları'ndan Şehitler Caddesi'ne uzanarak sahile ulaşmış olacak. Havaray hattının Tuzla'ya kadar uzatılmasıyla Marmaray, metro, sahilde yapılması planlanan ve yılda 25 milyon ziyaretçi gelmesi öngörülen Viaport Marin ile entegre ulaşım sağlanmış olacak.

YORUMLAR 11
  • esad 9 yıl önce Şikayet Et
    sorması ayıp ne zaman bostancı kadıköy minibüs hattına havaray düşüneceksiniz
    Cevapla
  • Gültepe Çocuğu 9 yıl önce Şikayet Et
    Gültepe'ye gelirse 100 bin nüfusluk Gültepe halkından her gün hayır dua almış olurlar.Çünkü artık halk trafik yüzünden isyan derecesine gelmiş durumda
    Cevapla
  • m. kurt 9 yıl önce Şikayet Et
    ıbb en yuksek oyu sultanbeylıden alıyor ancak hızmette neden ılk sırada degılız havarayda neden sultanbeylının ısmı yok
    Cevapla
  • a.samet bıyık 9 yıl önce Şikayet Et
    çok yerinde ve iyi düşünülmüş bir proje. sadece pendik hızlı tren ve kartal metrosu ile bağlantılı bir güzergah seçilseydi daha da bir mükemmellik olacaktı. belki daha sonra uyumlu hale getirilir temennisi ile büyük şehir belediyesine şükranlarımızı sunuyoruz.
    Cevapla
  • şuayıp yar 9 yıl önce Şikayet Et
    Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula güzergahı ölü yatırım olur önce Sabiha Gökçenden tuzlaya belediye otobüsü koyun Türkiyenin en büyük 3 havalimanından birinde Tuzla tarafına belediye otobüsü yok şaka gibi.
    Cevapla
  • feridun 9 yıl önce Şikayet Et
    "Taksi Rantı" olabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle