Belediyelere 15 kişilik rant heyeti geliyor

Davutoğlu'nun açıkladığı pakette yer alan maddenin detayları belli oldu. Belediyelere 15 kişilik rant heyeti geliyor

Belediyelere 15 kişilik rant heyeti geliyor
Belediyelere 15 kişilik rant heyeti geliyor
GİRİŞ 15.01.2015 16:38 GÜNCELLEME 15.01.2015 18:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun değerlenen arazilerle ilgili olarak dün açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu.

Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 15 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

İlgili büyükşehir veya il belediyesinden 15 kişi, il emlak komisyoncuları odası ve ticaret odasından 10'ar kişi yıllık olarak il bazında belirlenerek, bir heyet oluşturulacak, her değerleme ihtiyacında kura ile bu heyet içerisinden birer üye ilgili belediye meclisi önünde belirlenecek, değer tespiti, kura ile belirlenen belediyeden 2 üye, il emlak komisyoncuları odasından 1 üye, ticaret odasından 1 üye ve mal sahiplerinden bir üye olmak üzere 5 kişiden oluşan özel komisyon oluşturarak yaptırabilecek (İlçe belediyeleri de dikkate alınarak komisyon üyeleri belirlenecek).

SİSTEM ŞÖYLE İŞLİYOR:

- En az 3 ekspertiz şirketine değerleme yaptırarak taşınmazın değişiklik öncesi ve sonrası değerini belirlenecek.     

- Değer artış payı, taşınmazın plan değişikliğinden sonraki ilk satışından veya yapı ruhsatı aşamasından önce ödenecek.

- Ödeme ayni olarak yapılabileceği gibi (kat karşılığı gibi) peşin veya 1 yılda eşit taksitler halinde de olabilecek. Alınan payların en az yüzde 10'u kentsel dönüşümde kullanılacak.

YORUMLAR 6
  • adem alkan 8 yıl önce Şikayet Et
    esenyurt belediyesi bizim tek katlı evimizi yıkıyor arsa müstakil burdan yolgeçti size 15 bin tl verelim diyor arsanın tamamı 250 mere kare bizde sunmuş oldugu şartı kabul etmiyoruz bunun akıbinde yolu geçirdigi yerden 130 metre kare inşaat ruhsatı veriyor başkasına 6 katlı apartman yapılıyor eski evin fotorafları bende mevcut savcılıga verdim belediyeye gitim sizi savcılıga verdim diyorum birseyi degiştirmez senin arsan yerinde duruyor 250 metre kare yerden sana düşen 43 metre kare diyor imar müdürü bana bunu rahat lıkla söylüyor peki biz kime güvencez 36 yıl biz vergi ödedik bunun içinmi bunları yasamak içinmi çok merak ettim pes
    Cevapla
  • ABDULLAH 9 yıl önce Şikayet Et
    önce esenyurt belediyesindeki yolsuzlukları, rantı çıkarsınlar sonra millete.bildiğim orası diğerlerini kendileri bilir.
    Cevapla
  • ercan 9 yıl önce Şikayet Et
    rasime katılıyorum. bu 15 kişi kesinlikle rantı önleyemez.
    Cevapla
  • rasim 9 yıl önce Şikayet Et
    Vekil yakınları ve belediye imar komisyonu üyelerinin imar değişikliklerinden elde ettikleri rantı orataya cıkaranlar, sözüm size, anında paralel ilan edileceksiniz şimdiden geçmiş olsun..
    Cevapla
  • Mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Basbakanım, Dun bu konuda size soru soran gazeteciye karsı cevap verirken nasıl bocaladıgınızı gorduk, keza sayın cevre bakanımızda bocaladılar. Oncelikle mevcur durumdaki degerlere bir el atsanız, vergi aynı parsel icinde vergi alınmayacak yerden 5000lira vergi alırken, bu arsanın iki katına yakın buyuklukteki aynı parseldeki baska arsadan sadece 1000 lira vergi alınıyor. Bu nasıl mı oluyor? Haram yiyenler var Bakınız diyarbakır. Bakınız istanbul. Belediye baskanına verirseniz yetkiyi yedi sulalesine vergi istisnası koyar. garibanın arsasına evine, Vergi yuku koyar. HARAMDIR EFENDIM haram.
    Cevapla
  • boynu bükük yetimler 9 yıl önce Şikayet Et
    bu KARDEŞ doğru söylüyor boş arsaya vatandaşdan hiç bir şey yaptırmadığı arsasına 16000 tl öderken büyük holdinğler kaç para öderler acaba rezidanslarına merak ediyorum ilgililere duyurulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle