Güllüce: Cillop gibi bir imar kanununa ihtiyaç var

İdris Güllüce, seçimden sonra İmar kanununda değişikliğe gidileceğinin sinyalini verdi.

Güllüce: Cillop gibi bir imar kanununa ihtiyaç var
Güllüce: Cillop gibi bir imar kanununa ihtiyaç var
GİRİŞ 23.01.2015 15:54 GÜNCELLEME 23.01.2015 16:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde katıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında yeni bir imar kanununa ihtiyaç olduğunu belirtti.

"SIFIR KİLOMETRE CİLLOP GİBİ İMAR KANUNUNA İHTİYAÇ VAR"

İdris Güllüce, “Düşünce olarak şu anda değil ama seçim sonrasında Bakanlığımızın; şöyle imar kanununu yokmuş gibi kabul edip, imar yönetmeliğini yokmuş gibi kabul edip, sıfır kilometre, tertemiz, Anadolu tabiriyle cillop gibi bir imar kanununa, imar yönetmeliğine ihtiyaç var" dedi.

Güllüce, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), konusundaki yanlış anlamalar hakkında bilgiler vererek, özelikle medyada bu konuda yanlış bir algı olduğunu söyledi. Düşünülenin aksine bakanlıklarının çevre konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Güllüce, bu konunun kentsel dönüşümün gölgesinde kalmasından rahatsız olduğunu anlattı.

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından sektör temsilcileri ve akademisyenlerin, müteahhitlik yasası, yapı denetimi, arıtma tesislerinin kullanımı, imar yasası, TOKİ'nin yapısı, yapı müteahhitliği, imar hakkı transferi gibi konularda sorularını yanıtladı.

Toplantıya Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de katıldı.

YORUMLAR 7
  • menduh yazıcıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    sultanbeyli tapu sözünü vermiştin sayın idris güllüce unuttunuz değilmi
    Cevapla
  • Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir imar kanunu ihtiyaç değil farzdır...İmar yetkisini belediyelerin elinden derhal alınması ve imar bakanlığına verilmesi lazım...türkiyenin en kokuşmuş ve yolsuzluğun en yoğun olduğu kurum belediyelerdir.....Ayrıca belediyelerin gider gelir kalemlerini sıkı bir şekilde kontrole edebilen bir kurumada ihtiyaç var yada mevcut resmi kurumlardan birine bu yetkinin verilmesi laazım..
    Cevapla
  • kamyoncu 9 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru söylüyorsunuz yeni fikirler üretecek genç dinamik kardeşlerimizi Öne çıkarmalarını tavsiye ederim
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    sonunda milletimize önce Allah'ın izniyle sonra sizin sayenizde doğru düzgün bir imar kanunu ile düzenli, sağlam, güzel, eşit, rahat, ekonomik, yalıtımı dört dörtlük evler yapılır cillop gibi yaşar milletimiz!! bazıları zamanında deniz kumundan evler yaptı ( demirler çürüdü, sıvalar döküldü) bazıları küçüücekofalar evler yaptı ( sanki sadece cüceler yaşayacak) bazıları bahçesiz hapishane tipi ( f tipi hap. let daha konforlu) bazıları Demir'den çaldı bazıları kumdan bazıları, birikerten, Allah ıslah etsin aklıma daha milyon oyun edenler geliyor çıldıracak gibi oluyorum !!
    Cevapla
  • insaf 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde imar yasaları üzerinde kişiye özel değişikliklere gittiniz, şimdide cillop gibi bir imar kanunu lazım demek ne demek.
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazın kenara vatandaşını enerji,elektrik,ilaç,çarşı pazar soydur, askari ücret tın emekli ağlıyor,aracıyı zengin et gör bakalım oyunuz bu seçimde dşecek,ak partili olarak varmı dayı iddaya girecem.
    Cevapla
  • Gökhan 9 yıl önce Şikayet Et
    iddia haramdır.... Ama AK Parti'nin oylarının düşmeyeceğini daha da artacağını tahmin ediyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle