''Ev sahibi olmak isteyen için büyük avantaj''

Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan peşinat desteği açıklamasıyla ilgili Gürallar, Gülsa ve 24 Gayrimenkul'den açıklamalar geldi.

''Ev sahibi olmak isteyen için büyük avantaj''
''Ev sahibi olmak isteyen için büyük avantaj''
GİRİŞ 28.01.2015 14:34 GÜNCELLEME 28.01.2015 14:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel:

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut satın almak isteyen vatandaşa, peşinatın yüzde 15 ila 20’si oranında destek verileceğini belirtmesi, konut alıcısı açısından olumlu bir teşviktir. Bu şekilde, pahalılaşan pazarda yeniden bir hareketlilik başlayacaktır. Devletin attığı bu adım, toplam sermayenin artmasına ve ekonominin ivmeli şekilde iyileşmesine- hızlanmasına sebep olacaktır. Bu teşvikle halk birikime yönlendirilecek ve böylece yapılan birikimin gayrimenkule dönüştürülmesi sağlanacaktır. Yarınlarda Türk ailelerinin gelişmesine katkıda bulunacak bu teşvikin detayları belli olduktan sonra halkımız konuyla ilgili hızlı hareket edecektir.

Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Satıcı- Bay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okyay Ertaş;

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut satın almak isteyen vatandaşların konut kredilerinde mecburi olarak yatırdıkları yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açtıkları her hesaba, devletin yüzde 15-20 oranında katkıda bulunacağını açıklaması gerek sektör gerekse tüketici açısından olumlu bir teşviktir. Hızlı bir tüketim içerisinde olduğumuz bu dönemlerde, tüketiciyi tasarrufa yönlendirecek olan bu teşvik, ev sahibi olmak isteyen kesim tarafından büyük bir avantaj olacaktır. Sektörümüze de katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu teşviğin tüm detayları şeffaf ve kolay anlaşılır olduğu takdirde konut satışları da hızlanacaktır. 

24 Gayrimenkul CEO’su Ahmethan Yılmaz:

Özellikle ortanın altı  gelir segmentindeki konut alıcısını tasarrufa teşvik eden bir karar. "Konutu finansal bir varlık" olarak değil de bir "insan hakkı" olarak gören bir yaklaşım olarak son derece olumlu buluyoruz. Gayrimenkul geliştiricisi firmalar olarak ortanın altındaki gelir segmenti için projeler üretme konusunda geç bile kaldık. Bu durum, bundan böyle ekonomik konut geliştirme konusunda,  TOKİ dışında da firmalar olacağına anlamına geliyor. Bunun son derece olumlu olacağını düşünüyoruz. Tasarrufu teşvik etmesinin sonuçlarının ekonomiye olumlu katkılar sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR 1
  • hamit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu teşvik bankalar icin iyi. Kiraci hem kira verecek hem para mi biriktirecek. Faize verse parasini yuzde 40 fazlasini alir
    Cevapla