'Konut' sahibine çok iyi kazandırdı

Son yıllardaki konut fiyatlarındaki hızlı artışlar “taşı toprağı altın” sözünü doğruladı.

'Konut' sahibine çok iyi kazandırdı
'Konut' sahibine çok iyi kazandırdı
GİRİŞ 03.03.2015 06:48 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son 5 yılda Türkiye konut fiyatları ortalama yüzde 75 arttı. Kira geliri ise yüzde 31’e vardı. İkisinin toplamı yüzde 106. Böyle bir getiri hiçbir finansal ana yatırım aracında elde edilemedi.

Son yıllardaki konut fiyatlarındaki hızlı artışlar “taşı toprağı altın” sözünü doğruladığı gibi, onun da ötesine geçti. TÜİK’in aralık verilerini açıklaması ile Türkiye’de konut fiyatlarının son 5 yıllık ortalama artışı belli oldu.

Gayrimenkul veya konut yatırımları, en çok kazandıran ana finansal yatırım araçlarını da geçti. 2010-2014’ü kapsayan son 5 yılda Türkiye Konut Fiyat Endeksi yüzde 75.4 arttı. Altın fiyat artışının 5 puan da üzerine çıktı. Hiçbir finansal ana yatırım aracı konut yatırımından elde edilen kanancı yakalayamadı.

Tam olarak finansal yatırım araçlarının tümünün, hatta en yüksek kazancı sağlayan altının getirisinin bile yüzde 50 üzerine çıkan bir kazanç söz konusu. Alanlar kazandığı içindir ki, son iki yıldır üst üste Türkiye’de 1 milyonun üzerinde konut satılıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • Son 5 yıla dikkat; 9 yıl önce Şikayet Et
    Son 5 yılda bu kadar artmasının ilk 4 sebebi BENCE ; 1 - Kentsel dönüşümlerin başlatılması ama bitirelememesi 2 - Ülkemize çok göç almamız milyonlar 3 - Parasız aile ev alamaz bu kadar ev alınıyorsa demekki bir refah artışı var artık eskisi gibi fakirlik yok durumunu düzelten ev almaya çalışıyor ki bu Ülke kimse inkar edemez AK parti ile çok büyüdü.
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Konut Fazlalığı varken fiyat artışı olmaz..hemen hemen herkes ev sahibi ,ikinci evi olan kiracı bulamıyor, Türkiyenin her yerinde hala konutlar yapılıyor,fiyatlar artması yanlış çünkü Konut fazlalığından satacak insan bulamayacaklar?.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah kiracının, asgari ücretlinin yar ve yardımcısı olsun!!!
    Cevapla
  • fehmi 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu yazan arkadaş acaba 5 yıl önce altın fiyatları nekadar idi şimdi nekadar bi baktımı acaba. 37 tlden 109 tl ye çıktı gıramı. ama arazi herzaman maden ve emtiadan fazla kazandırır. doğru yatırım ile..
    Cevapla
  • Dry 9 yıl önce Şikayet Et
    Gelde ticaret yap ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle