Fransa'da 100 milyar dolarlık Türk şov!

Dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM'de İstanbul, 96 metrekarelik dev maketi ve 100 milyar dolarlık yatırım hedefi ile ezber bozdu.

Fransa'da 100 milyar dolarlık Türk şov!
Fransa'da 100 milyar dolarlık Türk şov!
GİRİŞ 11.03.2015 13:10 GÜNCELLEME 11.03.2015 16:57
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve 93 ülkeden 500 yatırımcının katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e Türkiye, bu yıl da damgasını vurdu.

Son yıllarda gerçekleştirilen milyar dolarlık mega projeleriyle dünya çapında ilgi odağı olan İstanbul, fuarda 96 metrekarelik dev maketiyle görücüye çıktı.

İstanbul çadırında Beyoğlu, Ataşehir ve Kuzu Grup'un Seapearl maketleri de yer aldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Çadırı'nda yer alan projelerden en çok Kanal İstanbul'un yatırımcıların ilgisini çektiğini söyledi. Çağlar, "Çadırda, dijital ekran ve maketlerde tanıtılan İstanbul Finans Merkezi, 3'üncü Havalimanı, 3'üncü Köprü gibi projeler var... Kanal İstanbul'a yer veremedik ancak çevresinde yeni bir şehir kurulacak olması nedeniyle yatırımcılar tarafından çok ilgi görüyor. Kentsel dönüşüm de dikkat çekiyor" dedi. 

TANITIMA 3.5 MİLYON EURO 

1.5 milyon eurosu 96 metrekarelik İstanbul maketi olmak üzere fuardaki tüm tanıtımlar için toplam 3.5 milyon euro harcadıklarını belirten Çağlar, "Nasıl ki Nuri Bilge Ceylan, Cannes film festivalinin en görkemli filmlerini yapıyorsa biz de MIPIM Fuarı'nın en görkemli katılımcısıyız. Bundan sonra Cannes bizden sorulur" diye konuştu. 

YABANCI İLGİSİ MÜTHİŞ 

Yaşayan İstanbul maketiyle ilk günden öne çıktıklarını vurgulayan Çağlar, şunları anlattı: "Daha maket açılmadan büyük bir ilgiyle karşılaştık. Uluslararası yatırımcılara 'Gelin birlikte başka ülkelerde ya da Türkiye'de yatırım yapalım' mesajı veriyoruz. Türkiye, müteahhitlik hizmetlerinde dünya ikincisi. Yurtdışı yatırımlar kadar İstanbul'da gerçekleştirilen milyar dolarlık projelerle de sektör öne çıkıyor." 

100 MİLYAR $'LIK YATIRIM GELİYOR

MIPIM 'in Türkiye'nin dünya inşaat sektöründeki yerinin görülmesinde katkı sağlayacağını belirten Çağlar, şöyle konuştu: "İdari ve yasal düzenlemelerin ardından yabancıların da Türk konut sektörüne talebi arttı. 2015'te inşaat alanında 100 milyar dolara yakın bir yatırım gerçekleştirilecek. Bunun 20 milyarını kamu, 75 milyar dolarını da özel sektör yapacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Önümüzde 20 yılda 7 milyon bina yenilenecek, toplam 400 milyar dolar harcanacak." 

FIRSATLAR TANITILDI

MIPIM Fuarı'nda GYODER'in İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki yatırım fırsatlarını yabancı yatırımcılarla paylaştığı rapor da dikkat çekti. Raporda finans, turizm ve kültür merkezi olan İstanbul'un bilgi ve inovasyon konusundaki örnek teşkil eden alt yapısına ve lokasyon açısından avantajlarına dikkat çekilirken, OECD tarafından hazırlanan "İstanbul Metropolitan Area Rewiev" çalışmasında İstanbul'un 78 metropol arasında 8'inci sırada yer aldığı vurgusu yapıldı. 

YORUMLAR 43
  • cappadocıa 9 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde bulunan ülkesinin gelişmesini istemeyen YOBAZ lar siz daha çok nal toplarsınız.
    Cevapla
  • 2023 9 yıl önce Şikayet Et
    2023 te nolacak petrolmü çıkacak,asgari ücret 1500 mü olacak diyen kardeş,he petrol çıkacak lozanda yeraltı zenginliği olan bütün vatan toprakları peşkeş çekilmiş,satılmıştı ya,kalanı da kiraya verilmişti.he işte 1923 de 100 yıllığına kiraya verilen ülkenin kira kontratı bitiyo o da 2023 e denk geliyo...ANLADIN???
    Cevapla
  • cemil 9 yıl önce Şikayet Et
    100 milyar dolardan malum vakıfa iyi para akar nede olsa kupon araziler birilerinin kontrolünde. Büyüme sadece inşaatla olacak iş değil cahiller yorum yazmasın. Kıyaslayın büyük devletlerle neyimiz eksik kabataslak görün bunu bari yapın
    Cevapla
  • Bybrt69 9 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz yorum yapanlar, Türkiye'nin gelismesini istemeyen gavurlardan farkiniz nedir acaba? Kabullenemiyorsunuz. Azıcık adam olun
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    hassan kimse babasinin hayrina 1 tl yatirim yapmadigi gibi misal sen ulken icin 1 ay bedava calismazsin degil mi yarin o tunel icin biri cikip 5 milyar dolar para harciyacak bunu yaatirim yerine eski zengin aileler gibi faize yatirsa zaten 10 yil sonra parasi 2 katina cikar . hesap basit ya gecis garantisi olmaadan 49 yilligina vericen yada belli garantiler verip 15 yilda geri alican sence hangisi daha mantikli ustelik kim aaranti almadan 5 milyar dolarlik isin altina girebilir ki bos bos isler ile ugrasip durmayin herseyin 1 hesabi var sonucta
    Cevapla
  • Hassan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz memleketimizin gelişmesini istemiyor değiliz. Rakam oyunlarıyla milletin kandırılmasına karşıyız. 3 katlı tünel yapılmasına değil firmalara geçiş sayısı garantisi verilerek birilerinin ceplerinin doldurulmasına karşıyız. Allah akıl fikir versin size. Partizanlık gözünüzü bürümüş.
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    hedef 2023 ALLAH reise uzun ömürler nasip etsin inşALLAH.dualarımız onunla
    Cevapla
  • Baki 9 yıl önce Şikayet Et
    2023 ne oluyor haci yav , hep duyuyozda nolcak , petrollermi cıkcak , asgari ücret 1500 tl mi olcak , refahmı artacak , yeni osmanlımı olcuz , valla bilmiyorum ondan sordum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle