İstanbul Finans Merkezi 3-4 yıla tamam

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatının 3-4 yıl içinde tamamlanacağını öngördü

İstanbul Finans Merkezi 3-4 yıla tamam
İstanbul Finans Merkezi 3-4 yıla tamam
GİRİŞ 20.03.2015 13:41 GÜNCELLEME 20.03.2015 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına genel koordinasyonunu sağladıkları İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin 3-4 yıl içinde tamamlanacağını öngördü.

İFM Projesi’yle ilgili 2 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ve diğer ilgili kurumlarla bir protokol imzalandığını anımsatan Kurum “İFM için var gücümüzle çalışıyoruz. Benim tahminim 3 veya 4 yıl içinde makette ve tanıtımda paylaştığımız tabloyu gerçekte görürüz” dedi. Kurum, Emlak Konut GYO’nun 2003 yılından bugüne kadar gelir paylaşım modeliyle 40 milyar liralık ihale yaptığını, anahtar teslimi götürü bedelle ise 2 milyar liralık satış yaptığını aktardı. Şirketin devam eden 42 projesi olduğunu belirten Kurum, “Bunların 28’i gelir paylaşımı, yüzde 14’ü de götürü bedelle yapılan projeler” bilgisini verdi.

DÖNÜŞÜMDE HIZLA YOL ALMALIYIZ

2B arazilerinin kentsel dönüşümle yenilenebilmesi için belediyeleri inisiyatif almaya çağıran Kurum, depreme karşı önlem almak gerektiğini vurguladı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum “En kötü binada en az 40-50 insan yaşıyor, bizim acilen kentsel dönüşüm stratejisinde yol almamız lazım” diye konuştu.

‘HESAP YAPMIYORLAR Kİ’

Kurum, ikinci ihalesi yapılan Istinye arazisi projesinin imar planları gereği zeminle beraber en fazla 3 katlı, yeşil alanları yoğun bir proje yapılacağını söyledi. Kurum, “Biz o bölgeye değer katacak bir proje yapılmasını istiyoruz. Nişantaşı Akaretler’deki yapıya benzer bir yapı olacak” dedi. 1 yıl önce 1 milyar 5 milyon liraya aldıkları araziyi 1.8 milyar liraya satmalarıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Kurum, “Biz oraya markamızı koyuyoruz, bizim bayrağımız asılıyor oraya... ‘Para kazandın’ diyorlar da hesap yapmıyorlar ki” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    birileri de kıskançlıklarından kahrolacak..
    Cevapla