Tellioğlu: İnşaat sektörü can çekişiyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörün "can çekiştiğini" belirtti.

Tellioğlu: İnşaat sektörü can çekişiyor
Tellioğlu: İnşaat sektörü can çekişiyor
GİRİŞ 02.04.2015 14:18 GÜNCELLEME 02.04.2015 14:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tellioğlu, İMKON'un, TOBB İkiz Kuleler'deki 2. Olağan Genel Kurulu'nda, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

İnşaat sektörünün sorun alanlarına değinen Tellioğlu, sektörün disiplin altına alınması gerektiğini, tüketiciyi dolandıranların ayıklanmadığı müddetçe insanların haklarının korunamayacağını dile getirdi.

Sektörün şu anda "can çekiştiğini" belirten Tellioğlu, "Önüne gelenin müteahhit olmasından dolayı sektörde müthiş üretim fazlalığı var" diye konuştu.

Türkiye'nin 27 Avrupa ülkesinin toplamından fazla çimento üretip, tükettiğini anlatan Tellioğlu, gelinen noktanın iyi olmasına karşın bu durumun sürdürülebilirliği konusunda endişeli olduklarını kaydetti.

Sektörde yüzde 67'ye yakın vergi yükü bulunduğuna dikkati çeken Tellioğlu, birçok kayıtdışı giderlerinin olduğunu ve bunları faturalandıramadıklarını söyledi. Tellioğlu, "İmar işlerinden oluşan haksız kazancın onda birini usulünce alsalar yüzde 67 vergi yükünün üçte biri ortadan kalkar" değerlendirmesinde bulundu.

Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nun çıkması gerektiğini ifade etti.

Genel Kurul'a katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Türkiye'de terör estirmek isteyen ve buna destek verenleri lanetlediğini söyledi.

Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet dileyen Çalık, "Bu millet hiçbir zaman bunlara izin vermedi, bundan sonra da izin vermeyecek. Dün nasıl mücadele ettiysek, bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu, milletin birliğine ve bütünlüğüne sıkılmış bir kurşundur" dedi.

Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini belirten Çalık, ekonomiyi ayakta tutan en önemli sektörün inşaat olduğunu vurguladı.

Tellioğlu'nun değindiği sorun alanlarını not aldığını ve bu sorunları masaya yatıracaklarını dile getiren Çalık, buna karşın sektörün de kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini kaydetti.

Genel Kurul'da Tahir Tellioğlu, yeniden İMKON Genel Başkanlığına seçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • fmp 9 yıl önce Şikayet Et
    70-80 bin maliyeten bahseden arkadaşlar,bu dairenin arsa payını hesap etmiyorsunuz.125 bin civarı en ucuz bölgelerde arsa payında ekleyiniz lütfen,mahalle tipi üretimde kar marjı % 20-30 arasındadır,o da müteahhit paraya sıkılmadan satış yapabilirse.
    Cevapla
  • HALUK BAKIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede asıl can çekşen.... 300 500 bin tl ortalam aev fitaylarının oldugu bir ortamda 1000 1500 tl maaşla ev alma hayali olmayan vatandaştır.... müteahhitler 4x4 lere binsin sonrada sektör can çekişiyor olsun.... bir evin aliyeti. 60 bilemedin 80 bin... siz satıyortsunuz 300 350 bine hala can çekişiyoruz diyorsuuz yazıklar olsun size.. size pirim verenlere..
    Cevapla
  • AHMET ŞAHİN 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşaat sektörü hiç bu kadar faiş fiyatlarla satılmadı girdi fiyatlarının yükselmediği bir sektörde 70 000 e mal olan bir daireyi 350 000 tl ye sat sonra bu yetmemiş gibi işaat sektörü can çekişiyormuş sen bunu külama anlat ,bu afaki kar kaşısında binlercede yeni mütahit töredi ve dahada töreyecekte,
    Cevapla
  • Yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerde vatandaşın mülklerini gasp edip kendi yandaşlarına veriyorlar. Ve vatandaşın bütün arsalarını, yerlerini, gelir durumlarını , aile durumlarını, ekonomik durumlarını devletin imkanları ile kullanan belediyeler, kendi yandaşları mütahitlere verdiler. ve o vatandaşın yerlerinin ekonomik durumlarını düşürüp peşkeş çekiyorlar. Özellikle Pendik, çamçeşme, kurtköy ve kaynarca üst kesimlerinde yapılanma var. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi vatandaşları dolandırıyorlar. Bunlara AK parti gençlik kollarına üyelere pozitif ayrımcılık yapıyorlar.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    +1 sonuna kadar katılıyorum. 70-80 Bin liraya mal edilen evleri 350 Bin liraya satmak isteyip, millet de aldıkça ha babam zam yapıp durdular. şimdi can çekişmelten bahsediyorlar. Çevremdeki müteahhitlerin hepsi 18 yaşındaki çocuğu da dahil olmak üzere 4x4 lüks araç sahibi oldular. Beter olsunlar inşallah. bir ev sahibi olabilmek için asgari ücretlinin ömrü yetmiyor. Bazı geri zekalılar da halen ucuz gibi bankadan kredi çekip bu evleri almaya çalışıyor. Türkiye'de dilerim inşaat sektörü krize girer, tatlı para kazanma dönemi biter. Yazık milleti yıllarca soydular. Ev almayın. Tanıdıklarınıza da aldırmayın.
    Cevapla
  • naim 9 yıl önce Şikayet Et
    niye can çekişiyorsunuz %300 500 kazanç lar bitti de %100 lerde mi kazanmaya başladınız bu ülkede adet tir 3 kat 5 kat kazançlarla milleti söğüşleyenler kazançları biraz düştümü başlıyorlar ağlamaya serbest piyasa ekonomisi kayıp ta var kazançta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle