Seyrantepe'ye 26 dev teklif

Emlak Konut'un Seyrantepe ihalesinin ilk oturumuna rekor katılım oldu. Kıran kırana geçen ihaleye 26 firma teklif verdi.

Seyrantepe'ye 26 dev teklif
Seyrantepe'ye 26 dev teklif
GİRİŞ 22.04.2015 11:19 GÜNCELLEME 22.04.2015 11:19

Murat Kurum, "Seçim öncesi bu katılım istikrara olan güvenin göstergesi" dedi

Emlak Konut GYO'nun düzenlediği ihaleler sektörü hareketlendirmeye devam ediyor. Yılbaşından bu yana İstinye ve Kayabaşı 5 ve 6. etaplarında rekor fiyatlar yakalayan Emlak Konut, ihaleye katılım açısından da rekor seviyelere ulaştı. Dün ilk oturumu gerçekleşen Kağıthane Seyrantepe'deki 36 bin 749 metrekarelik arazi için 26 firma teklif verdi. Gayrimenkul sektörünün dev firmalarının katıldığı ihale kıran kırana geçti. Satış toplam geliri açısından en yüksek teklif Tahincioğlu-Nida İnşaat iş ortaklığından gelirken, en düşük teklif ise Varyap'tan geldi. İlk oturumda Mesa Mesken teşekkür ederek ihaleden geri çekildi. 

193 KONUT HAK SAHİBİNE

Konumuyla ön plana çıkan arsa üzerinde hayata geçirilecek projede yükseklik sınırı serbest bırakıldı. İhale sınırları içinde kalan parseller üzerinde yapılacak konutlardan 19 bin 775 metrekarelik inşaat hak sahiplerine verilecek. Böylece ihaleyi alan şirket dönüşüm kapsamında 3 adet 1+1, 140 adet 2+1 ve 50 adet 3+1 olmak üzere toplam 193 adet 3 tip konut Emlak Konut'a verecek. Emsali 2.25 olarak belirlenen arazi üzerinde 82 bin 687 metrekare inşaat yapılabilecek.

Emlak Konut GYO Genel Murat Kurum şöyle konuştu: "Yoğun katılım sektöre talebin yüksek olduğunu gösteriyor. Emlak Konut'un bir değeri var. Bu taleple birlikte oran yükseliyor. Bunu da ihale belirliyor. Seçim döneminde ihaleyeböyle bir katılım olması yatırımcının Emlak Konut'a, ülkenin geleceğine ve istikrarına olan güveni gösteriyor." 

KAYNAK: SEDA TABAK - SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL