Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapacak

Al Bassam Group Üst Yöneticisi (CEO) Ziad Al Bassam, Türkiye'de yatırım yapmak için 1 milyar dolar fon ayırdı.

Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapacak
Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapacak
GİRİŞ 29.04.2015 17:20 GÜNCELLEME 29.04.2015 17:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor

Al Bassam Group Üst Yöneticisi (CEO) Ziad Al Bassam, "Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan'da yeni bir fon kurma kararı aldık. Toplam büyüklüğü 1 milyar doları bulacak olan bu fonla, Türkiye'deki bazı kamu şirketleri ile iş birliği yaparak çeşitli gayrimenkul yatırımları gerçekleştireceğiz" dedi.

Uluslararası Yatırım Zirvesi'ndeki "Körfez İşbirliği" başlıklı özel oturumda konuşan Ziad Al Bassam, Al Bassam Group ve Sumou Holding'in, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan'da yeni bir fon kurma kararı aldıklarını belirtti.

Al Bassam, toplam büyüklüğü 1 milyar doları bulacak olan bu fonla, Türkiye'deki bazı kamu şirketleri ile iş birliği yaparak çeşitli gayrimenkul yatırımları gerçekleştireceklerini kaydetti.

Suudi Arabistanlı şirketlerin Türk şirketleriyle daha fazla işbirliğine imza atmak istediğini vurgulayan Al Bassam, gayrimenkulün yanı sıra petrokimya ve enerji sektörlerinde de büyük yatırım fırsatları olduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan merkezli Sumou Holding'i temsilen aynı panelde konuşan İbrahim Al Assaf ise Türkiye'nin enerji ve gayrimenkul sektörlerine yönelik olarak üç yıldır çeşitli fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Al Assaf, "Çok sayıda projeyi inceledik. Araştırmalar yaptık. Türkiye'nin en cazip yatırım ülkelerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Özellikle İstanbul ve bölgesinde inşaat ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyoruz ve Türk yatırımcıları Suudi Arabistan'a da bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • SABR 8 yıl önce Şikayet Et
    fabrikayıda sen kur.
    Cevapla
  • iyi 8 yıl önce Şikayet Et
    guzel
    Cevapla
  • ilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    neyi güzel bunun adamlar gayri menkul alacak fabrikamı kuracak???
    Cevapla
  • Anti cehapeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan ülkeyi satıyor derler desenize...ülkeye yapılan her yatırım Cehape için satılıyor denir...
    Cevapla
  • aaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen zaten o parayı petrole vereceksin onun yerini belli bir süre para cıkışı olur sonrası karr uzun vade düşünmelisin
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    onu yapacak teknoloji ve bilgi know how yok o yuzden biri ruslara biri japonlara yaptiriliyor bilgiler kapilip 3 . turkler yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle