Kamp Armen'in yıkımını Davutoğlu durdurdu

Tuzla’daki Ermeni yetimhanesinde çözüme az kaldı. Yıkımın iptaline ve arazinin vakfa devrine karar verildi.

Kamp Armen'in yıkımını Davutoğlu durdurdu
Kamp Armen'in yıkımını Davutoğlu durdurdu
GİRİŞ 15.05.2015 07:04 GÜNCELLEME 15.05.2015 07:04

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink ve eşi Rakel Dink’in de aralarında olduğu birçok Ermeni yetimin kaldığı Tuzla’daki Ermeni Çocuk Kampı olayına Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından el konuldu.

Esayan Başbakan’ı aradı

Davutoğlu’nun konuya müdahil olması ise Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı Markar Esayan’ın kendisini aramasıyla başladı. Davutoğlu’nun bilgisi olması üzerine yıkım işlemleri durduruldu. Başbakan geçtiğimiz günlerde Esenler’deki mitnge geldiğinde de bir toplantı yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Markar Esayan da katıldı.Toplantıda yıkım işleminin iptal edilmesi, arazinin ise vakfa devredilmesi prensip olarak karara bağlandı. Ancak arazinin kamulaştırılarak mı yoksa tapunun iptali mi ileceği konusunda karara varılmadı.

‘Emsal olmasın’ diye...

Azınlık vakıfları söz konusu yerin tapu iptali ile iade edilmesini istiyor. Ancak özellikle Vakıflar Genel Müdürlüğü, emsal olması ihtimali yüzünden bu yönteme karşı çıkıyor. Başbakan Davutoğlu toplantıda, sorunu çözmesi için İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı görevlendirdi. Tuzla Belediyesi tarafından verilen yıkım ruhsatının iptal edilmesi için de işlemlerin başlatılması karara bağlandı.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL