Yunanistan'da araba fiyatına ev!

5 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'da ev fiyatları dibe vurdu. Yunanistan'da krizle beraber araba fiyatına ev satılıyor.

Yunanistan'da araba fiyatına ev!
Yunanistan'da araba fiyatına ev!
GİRİŞ 22.07.2015 09:31 GÜNCELLEME 22.07.2015 09:31

Yunanistan'da 5 yıldır süren ekonomik kriz ile ev fiyatları araba bedeline kadar düştü. Enflasyonun tırmandığı, maaşların düştüğü, vergilerin arttığı Yunanistan'da ev fiyatları dibe vurdu.

Yunanistan'da kriz öncesinde 50 bin euro olan evler şu an 18 bin euroya (54 bin liraya) alınabiliyor. Yunan emlakçılar da evler satılsın diye komisyon almayarak, alımı daha da ucuza getiriyor. Bu durum ise biraz parası olana fırsat sunuyor. Ev alarak tatilini 'Komşu'da geçirmek isteyen Türk vatandaşları, Yunanistan'a akın ediyor. Atina'daki kriz nedeniyle fiyatları düşen evlere birçok ülkeden de ilgi başladı.

Öe yandan, Yunanistan'da en zenginler ve en yoksullar arasındaki gelir uçurumu daha da arttı. OECD'nin 34 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, 2014'te en büyük eşitsizlik Yunanistan'da yaşandı, yoksullar daha yoksul, zenginler ise daha zengin oldu. Araştırmada, Yunanistan'da 2007'de yüzde 11 olan yoksulluk oranının 2014'te yüzde 32'ye yükseldiği, gayri safi milli hasılanın önemli bölümünü kontrolü altında tutan yüzde 2'lik oranın ise yüzde 10'a çıktığı vurgulandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL