Evi olmayan emeklilere müjde!

Emekli kimlik kartını TOKİ’ye götüren vatandaşlar, uygun fiyatlı daireler için başvuru şansını da yakalayacak.

Evi olmayan emeklilere müjde!
Evi olmayan emeklilere müjde!
GİRİŞ 13.08.2015 06:58 GÜNCELLEME 13.08.2015 18:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, bu kez emekli vatandaşlar için önemli bir projeye imza attı.

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, ‘Talep örgütlenmesi’ ve ‘Projelerden kontenjan ayrılması’ şeklinde iki ayrı yöntemle emeklileri konut sahibi yapacak.

Açıklamada, emeklilere kontenjan ayrılan projelerde vatandaşların; ‘Emekli kimlik kartı, SGK dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi’nden herhangi biriyle TOKİ’ye başvuruda bulunabileceğini belirtildi.

Bu projelere başvuruda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor. Emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrılmasına ilişkin uygulama; Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'te başladı.

TRT Haber’in canlı yayın programına katılarak soruları cevaplandıran M. Ergün Turan, alt ve orta gelir grubu, emekli vatandaşlara yönelik uygulamalar, yeni dönem hedefleri, idarenin amacı ve birçok konu hakkında bilgiler verdi.

Toplu Konut İdaresinin amacının kurulduğu 1984 yılından bu yana konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten TOKİ Başkanı Turan, “2002 yılından bugüne kadar 676 bin vatandaşımız Toplu Konut İdaresi tarafından konut sahibi yapılmış durumda” dedi.

Emekli Kartı Yeterli

Emekli vatandaşlara her bir projede yüzde 20 kota tanıdıklarını söyleyen TOKİ Başkanı m.Ergün Turan “Bazı vilayetlerimizde emekli vatandaşlarımız bir araya gelip dernekleri vasıtasıyla valiliklere oradan da doğrudan kurumumuza talepte bulunuyorlar. Bizde buna göre proje geliştiriyoruz. Ancak emekli vatandaşlarımız, emekli kartlarını gösterdiklerinde kendilerine ayırdığımız yüzde 25’lik kontenjanın avantajlarından faydalanabiliyor. Bunun için herhangi bir emekliler derneğine üye olunması zorunlu değil.” dedi.

“Dost eli kuruluş”                                                                                                

Toplu Konut İdaresinin sosyal devletin en önemli yansıması olduğunu söyleyen Turan, idareyi konut edinmekte zorlanan vatandaşlar için tek dost eli kuruluş olarak tanımladı. Turan “ TOKİ’yi dışarı çıkarmış olursak alt gelir grubundaki birçok vatandaşımızın konut sahibi olması zorlaşır” dedi.

Şehirlere değer katan eserler

“Hiçbir yerde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak” sözünü disiplin haline getirdiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan, “Son bir yılda bütün projelerimizde, uygulamalarımızda yöresel beklentilere uygun konutlar yapıyoruz. Bizim şehirlerimiz, Anadolu coğrafyamız kadim bir coğrafyadır. Tarih içerisinde oluşmuş şehirlerdir. Şehirlerimize değer katacak eserler ortaya koymamız gerekiyor.” Dedi.

Yöresel Taşlar kullanıyoruz

Yeni dönemde konut üretiminde mutlaka yöresel taşlar ve yatay mimarinin kullanıldığı söyleyen Turan, “Şu anda bu disiplinle konut üretiyoruz. Bir kısmı Anadolu'nun belli yerlerinde bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki yıl Anadolu’nun birçok yerinde birbirinde çok farklı, farklı mimaride, özellikte, yatay ve yöresel normlar içeren TOKİ binaları göreceksiniz.“ sözlerini ekledi.

 

YORUMLAR 13
  • urfa 8 yıl önce Şikayet Et
    Urfada toki yapilmasini elestiren arkadaslara sesleniyorum. Sizin de memleketinizde normal bir 3+1 ev kiralari 1000 (bin) tlden baslasin o zaman tokinin urfada ev yapmasini elestirin. Urfaya daha cok toki evleri lazimdir...
    Cevapla
  • uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    gidelim bakalım tokiye..
    Cevapla
  • adsız prens 8 yıl önce Şikayet Et
    KONYADA başlayacakmı ve nezaman
    Cevapla
  • seyit oluk 8 yıl önce Şikayet Et
    İzmirde ne zaman başlıyacaksınız ve nasıl haberimiz olacak.tşk ederim.
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    hemen oraya yapın zaten antep'te insanlar ev bulamıyor be ev en ucuz kira 700 lira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle