Arapların Yalova'ya ilgisi tabelalara da yansıdı

Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle Yalova, Arap turistlerin gözdesi oldu.

Arapların Yalova'ya ilgisi tabelalara da yansıdı
Arapların Yalova'ya ilgisi tabelalara da yansıdı
GİRİŞ 31.10.2015 11:23 GÜNCELLEME 31.10.2015 11:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri , Katar, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da Türkçe'nin yanı sıra Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor. Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz "Yalova'da artık tüm emlakçıların camlarında Arapça yazı var" dedi.

Arapların Yalova'ya ilgisi tabelalara da yansıdı

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da Türkçe'nin yanı sıra Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor.

Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı.

Yalova emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arapların son yıllarda Yalova'da büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

Yılmaz, Yalova'nın turizm memleketi olduğu için tercih edildiğini dile getirerek, "Yalova'ya Katar, Dubai, İran, Irak ve Suriye'den talep çok. Katar ve Dubaili Araplar zengin ve üst tabaka olduğu için daha çok Yalova'nın merkezi, Çiftlikköy, Koruköy, Çınarcık ve Armutlu'daki sahil kısımlarını tercih ediyorlar. Şu ana kadar tahminlerimde yanılmıyorsam, Araplar sahil kısımlarının yüzde 20'sinin daire ve arsalarının alımını yapmıştır" diye konuştu.

Arap yatırımcının ilgisini çekmek için tabela ve emlak ilanlarının artık Arapça da yazıldığını ifade eden Yılmaz, "Yalova'da artık tüm emlakçıların camlarında Arapça yazı var" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Arap yatırımcıların ilgisinin de etkisiyle Yalova'da emlak fiyatlarının arttığını vurguladı.

Seçim nedeniyle satışların bir miktar azaldığını, 1 Kasım sonrasında yeniden yoğunluk beklediklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çiftlikköy'de sahil tarafında evler 350-450 bin lira ve dubleks evler ise 400-600 bin arasında satılmakta. arabistan'da 100 metrekare yerin ne kadar kıymetli olduğunu Araplar bildiği için buradaki yerlerin de ne kadar ucuz olduğunu tahmin ediyorlar. Ayrıca Araplar çok sıkı pazarlık yapıyorlar. Gerçekte Arap kendisi değil de aracı kullanıyor. Araplarla direkt görüşüldüğünde, rakamlar biraz daha düşüyor. Ayrıca şu anda yabancılara emlak satışında Türkiye'de üçüncü sıradayız."

Yalova'da emlakçılık yapan Erkan Evin de kentte emlakçıların çoğunun tabelalarında artık Arapça yazılar bulunduğunu söyledi.

Arapların kentteki yatırımlarının dikkat çekici oranda arttığını belirten Evin, şunları kaydetti:

"Araplara yönelik konut satışında Türkiye'de üçüncü sırada olabiliriz. Şu anda merkez yani Fatih Caddesi'ndeki sıfır daire fiyatları 750 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Ama sahile uzak Hacımehmet Ovası ve bazı yerlerde 350 bin liraya da daireler satılıyor. Arapların fazla olmasından dolayı yerli kesim şu an yer alamıyor ama bu fiyatlarla zamanla yerli müşterilerimiz de alıp satacaklar."

Emlakçı İbrahim Büyük da Arap müşterisi çoğaldığı için tabelasını Arapça yaptırdığını söyledi.

Yalova'da Arap yatırımcının çok olduğunu vurgulayan Büyük, seçim dolayısıyla azalan satışların seçimden sonra artmasını beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR 19
  • hasannn 8 yıl önce Şikayet Et
    bu araplar çıldırmış antalya gibi cennet vaad eden yer varken gidiyorlar o taraflara
    Cevapla
  • Ali Kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için ; Sokmayın bunları Ülkeye,
    Cevapla
  • muğlalı 8 yıl önce Şikayet Et
    gün gelir bu araplar yalovadakilere defolun gidin buralar bizim demeseler görürsünüz bir kuruş için toprağını satan insanlar bir gün topraksız kalacak
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.
    Cevapla
  • Alper 8 yıl önce Şikayet Et
    Araplar gelmesin ! Ulkeyi kirletmesinler !
    Cevapla
  • xyz 8 yıl önce Şikayet Et
    memleket zaten arap kaynamıyor mu? Kızılay ve Taksim gibi meydanlar zaten Arap dilencilerle dolu değil mi?
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yerli dilenciler daha fazla belkide sen onlardan birisin hani haberlerde Arapçadan gel bizim yanımıza aldık diye ayıp ayıp utan
    Cevapla
  • TÜRRRK 8 yıl önce Şikayet Et
    hele bide adiyamani gör,,,, valla kayniii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle