Fethullah Gülen’in sarayına kiracı aranıyor

Devletin kayyum atadığı İpek Holding’e ait tüm taşınmazlar mercek altında. Bunlar arasında Akın İpek’in Gülen'e yaptırdığı malikane de var.

Fethullah Gülen’in sarayına kiracı aranıyor
Fethullah Gülen’in sarayına kiracı aranıyor
GİRİŞ 20.11.2015 08:41 GÜNCELLEME 20.11.2015 08:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Firari işadamı Akın İpek'in sahibi olduğu Koza-İpek Holding şirketlerine geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla atanan kayyumlar çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketlere baskını önceden haber alarak İngiltere'ye kaçan Akın İpek ile ailesine ait tüm taşınmazlar holding üzerine kayıtlı çıktı. Buna, aile fertlerinin kullandığı kredi kartları da dahil. Bu tespit üzerine hareke geçen kayyum heyeti, İpek ailesinin kullandığı taşınmazları tek tek belirledi. Şirket üzerine kayıtlı taşınmazlar arasında dikkat çeken bir bina bulunuyor: Pensilvanya'daki malikanesinde yaşayan paralel örgüt lideri Fetullah Gülen'in, 'darbe sonrası' Türkiye'ye döndükten sonra ikamet etmesi için Akın İpek tarafından bizzat yaptırılan saray...

ÖNCE KİRA İSTENECEK

17-25 Aralık darbe girişiminin başarılı olması durumunda 'kurtarıcı' kampanyaları eşliğinde Türkiye'ye dönmesi planlanan Fetullah Gülen, kendine bağlı örgütüyle ülkeyi İncek'te yaptırılan ultra-lüks saraydan yönetecekti. Fakat 17-25 Aralık darbe girişimi milletin iradesine çarptı ve başarısız oldu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Gülen ise ABD'de kalmaya devam etti. Yapımı tamamlandıktan sonra boş kalan bu malikanenin hemen arkasında İpek ailesinin kullandığı bir villa da bulunuyor. Şirketin sahip olduğu gayrimenkuller arasında İstanbul'da bir de yalı var. İpek şirketlerini yöneten kayyum heyeti, bu yapılar holdinge ait olduğu için, kullanıcılarından kira talep edecek.

İNCEK'E KİM TAŞINACAK?

Holding taşınmazları için 'emsal kira' tespitinde bulunacak kayyumlar, belirlenen kira bedelini önümüzdeki günlerde İpek ailesinden talep edecek. Kiralar, havuzlu büyük malikane için ayrı, hemen arkasındaki villa için de ayrı istenecek. İpek ailesi, 24 saat kameralarla izlenen ve güvenlik görevlileri tarafından korunan 30 milyon liralık malikaneyi kullandığını belirtirse, holding hesaplarına kira ödemek durumunda kalacak. Malikaneyi hiç kimsenin kullanmadığı tespit edilirse kayyumlar bu sefer 'Gülen Saray'a kiracı bakacak. Bunun yanında İpek ailesinin holding üzerine kayıtlı kredi kartları da iptal edildi. Koruma gibi kullanılan özel güvenlik görevlileri ile makam aracı işlevi gören 23 şirket aracı da geri çağrıldı. Tüm bu görevliler ve araçların, aile fertlerince kullanılan villa için görevli olduğu öğrenildi.

Nasip değilmiş!

Paralel örgütün hükümete yönelik 17-25 Aralık darbe girişiminden yalnızca 5 ay önce yapımına başlanan 'Gülen Saray', 6 ay gibi inanılması güç bir sürede tamamlanmış, inşaatı için en az 30 milyon TL harcandığı iddia edilmişti. Fetullah Gülen'den bahsederken, “Onun bir tebessümüne tüm servetim feda olsun” diyen Akın İpek, inşaatın her aşamasıyla yakından ilgilenmişti. İncek semtinde 14 bin 182 metrekare alanda inşa edilen 'saray yavrusu', İpek ailesinin yoğun koruma tedbirleri nedeniyle şimdiye dek yalnızca havadan görüntülendi. 1100 metre rakımıyla Çankaya Köşkü'nden de yüksek konumdaki yapının girişinde 'İpek Çiftliği' tabelası bulunuyor. Paralel yapının darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, 'kurtarıcı' kampanyaları eşliğinde Türkiye'ye dönecek Fetullah Gülen, bu sarayda kalacaktı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 10
  • çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    her deliğe bir kamera,cihaz vs yerleştirilmiş olabilir.kiralamak isteyenlerin dikkatine
    Cevapla
  • osman özsoy 8 yıl önce Şikayet Et
    bence onu cumhurbaşkanlığına devretsinler erdoğan hakan fidan ile görüşmeleri orda yapsın :) yada mite devredilsin. o zmaan Fetullah baba kalpten gider
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    1200 TL Kiraya Talibim..
    Cevapla
  • Canoktay 8 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi, Gülen gelip kurtarıcı olarak ülkeyi yönetecek ....
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ornegi var kocum bos konusuyorsun
    Cevapla
  • mehmet aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    kim neye layıksa mevla onu nasip eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle