Bekara ev vermeyene 15 bin TL ceza

Bekara ev vermeyenlere 15 bin lira ceza geliyor.

Bekara ev vermeyene 15 bin TL ceza
Bekara ev vermeyene 15 bin TL ceza
GİRİŞ 29.01.2016 13:27 GÜNCELLEME 29.01.2016 13:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tasarı aynen yasalaşırsa, “Bekara ev yok” demek ayrımcılık sayılıp, 15 bin TL'ye kadar idari para cezasıyla cezalandırılacak. 

Bu durum, taşınır ve taşınmazların kamuya açık satışa veya kiralamaya sunulması, kari sözleşmelerinin şartlarının belirlenmesi, kira sözleşmesinin yenilenmesi veya sona erdirilmesi, satışı ve devri süreçlerinde uygulanacak. Buna göre, ev sahibinin bekara ev vermeme tercihi sebebiyle “Bekara, dul'a ev yok” demesi de ayrımcılık kapsamında değerlendirilecek.

Vatan
 

YORUMLAR 4
  • red 7 yıl önce Şikayet Et
    yandınız olum ev sahipleri bir bekar olarak sizden cok cektim .bundan sonra iki elim yakanızda haberiniz olsun
    Cevapla
  • Ayrımcı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan ev benim degilmi kime istersem Ona kiralarım sanane
    Cevapla
  • Yorumcuuu 8 yıl önce Şikayet Et
    sende başka bir kılıf bulursun olur biter
    Cevapla
  • saçma_yasa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok saçma. İnsan ayrımcılık yapar. Bu çok normaldir. Bu yasayı hazırlayan pazarda hiç mi sebze meyve seçmiyor, ayırmıyor? Adam evini bekara ister verir ister vermez. O zaman kız istemeye gidene kız evi, askerlik yapmayana kız yok derse, onlara da ceza ayrımcılıktan ceza yazılsın. Yada kendisine arkadaşllk teklif eden adama, esmerlerden hoşlanmam diyen kıza da ceza yazılsın. İnsan tabiatı gereği ayrımcılık yapar. Yanyana iki lokantadan sağdakine giren müsteriden, soldaki lokantacı ayrımcılık yapıyor diye şikayetçi olursa ne olacak? İnsan fıtratı itibari ile ayrımcılık yapar. Sevdiği gibi nefret de eder. Ayrımcılık yapana, nefret edene değil haksızlık yapana, zarar verene ceza verilsin.
    Cevapla