Suriçi'ne toplu konut yapılacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, Sur'un içinde toplu konut haberlerine dair açıklama yaptı.

Suriçi'ne toplu konut yapılacak mı?
Suriçi'ne toplu konut yapılacak mı?
GİRİŞ 04.02.2016 16:52 GÜNCELLEME 04.02.2016 16:52

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çelik Yapıların Tasarım ve Uyguluma Yönetmeliği'ne katkı sağlayan kurumlarla buluştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarı, Sur bölgesine ilişkin bir soru üzerine açıklama yaptı.

Suriçi bölgesine özel bir çalışma yapılacağını vurgulayan Sarı, bölgede kentsel dönüşümün söz konusu olmadığını kaydetti. 

'Sit alanı çalışması'

“Basında ve bölge halkında yanlış yönlendirilen bu haberleri bu vesileyle de düzeltmek istiyorum” diyen Bakan Sarı, “Sur'da yapacağımız çalışma kentsel sit alanı ilan edilmiş bölgede koruma amaçlı yapılmış imar uygulama planlarının uygulanmasıdır ki, bu çalışma 2012 öncesinde de devam etmektedir. 2012'den sonra da devam etmektedir. 2012 tarihini neden veriyorum. 2012 tarihi Büyükşehir Belediyesi ve Sur İlçe Belediyesi'nin koruma imar planını onayladığı tarihtir. Bu koruma imar planı da Sur içindeki bina yüksekliklerine kadar her şey tespit edilmiş ve belirtilmiştir. 

Ortalama bina yükseklikleri konutlarda zemin artı bir kat, iş yerlerinde zemin artı 2 kat şeklindedir. O yüzden basında yanlış şekilde aktarılan veya vatandaşlarımızın yanlış anladığı toplu konutun Sur içerisinde gerçekleşeceği düşüncesi tamamen yanlıştır" diye konuştu.

'Toplu konuta Sur'un içinde yer yok'

Bakan Sarı, şöyle devam etti:

"Şunu açıkça belirtmek isterim ki toplu konutların Sur içerisinde hiçbir şekilde yeri yoktur. Toplu konutlar ve TOKİ başkanlığımızın yapacağı konutlar Sur'un ilçe sınırları dışında belli rezerv alanlardaki mahallelerdedir. Sur'un içinde toplu konut ile ilgili hiçbir yapı yapılmayacaktır. Tam tersi Sur'un içinde bölgenin mimarisine, yörenin mimarisine, Sur'un mimarisine uygun tescilli binaların benzeri ve yörenin mimarisinin de sonuçlarının da ortaya çıkmış, korunması gereken binaların devamı şeklinde bir yapılışma olacaktır. Bunu da bu vesileyle sizlerin huzurunda tekrar belirtmek isterim. Sur'un içinde toplu konutun yeri yoktur."

Yeni Şafak