Arapların emlak fuarı İstanbul’a taşınıyor

Körfez’in önde gelen gayrimenkul fuarlarından Cityscape, ilk kez Türkiye’de yapılacak.

Arapların emlak fuarı İstanbul’a taşınıyor
Arapların emlak fuarı İstanbul’a taşınıyor
GİRİŞ 23.03.2016 12:00 GÜNCELLEME 23.03.2016 12:25

24 Mart’ta kapılarını açacak fuara, 59 ülkeden ziyaretçi bekleniyor. Yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon $’lık alım yapmak istiyor

Son 15 yıldır başta Dubai olmak üzere Abi Dabi, Mısır, Kore, Katar, Kuveyt ile Cidde’de düzenlenen ve her yıl 100 bin gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren Cityscape fuarı, Türkiye’ye de geldi. Bu yıl ilk kez 24 Mart’ta İstanbulKongre Merkezi’nde kapılarını açacak olan Cityscape Türkiye’de, 3 gün boyunca 7 ülkeden 67 şirket projelerini tanıtacak. Fuara 59 ülkeden 1.000’den fazla yabancı ziyaretçi beklenirken, toplam ziyaretçi sayısının da 5 bini bulması hedefleniyor. Özellikle ‘sıcak satış’la ön plana çıkan Cityscape fuarları Türkiye’de de geleneği bozmayacak. Bu kapsamda fuara katılan firmalardan bir kısmı bireysel yatırımcılar için yüzde 20’ye varan indirimler yapacak.
 
Yerinde görecekler
 
Cityscape’yi Türkiye’ye getiren ISTexpo’nun Genel Müdürü İsmail Sezen, “Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda her yıl dünyada binlerce yatırımcı ve firmanın katıldığı küresel boyutta organizasyonlarla sektöre yön veren Cityscape’le, Türkiye adını yan yana getirmeyi başardık” dedi. Fuara gelen yabancı ziyaretçilerin fuar sonrasında da İstanbul’da kalacaklarını anlatan Sezen, “Ziyaretçiler, fuarda bilgi aldıkları projeleri gidip görmek istiyorlar. Firmaların bir kısmı fuar alanındaki ziyaretçileri proje alanına götürüp yerinde görme şansı tanıyacak” diye konuştu. Fuarı Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli aile temsilcilerini ve yatırım şirketlerinin de ziyaret etmesi bekleniyor.
 
Katılımcıların % 43’ü yabancı
 
Fuar öncesi 3 bin yabancı yatırımcı ile görüşüp bilgi verdiklerini söyleyen İsmail Sezen, şöyle devam etti: “Yabancı yatırımcı ve yerli firmalar için 800’den fazla ikili görüşme organize ettik. Şu ana kadar fuara yerli ve yabancı için 3 bin 133 ön kayıt yaptık. Ancak kapıda kayıt yaptırıp gelenler de olacak. Katılımcıların yüzde 57’si Türk, yüzde 43’ü yabancı. Ayrıca yabancı yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon doların üzerinde gayrimenkul alımı istiyor. Bunların da yüzde 75’i İstanbul’a yatırım istiyor.” Cityscape Grup Direktöre Wouter Molman, fuarı Türkiye ile buluşturmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye’de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz” dedi.
 
Katılımı iptal eden olmadı
 
İSMAİL Sezen, terör olaylarının fuarı nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, şu açıklamayı yaptı: “Zor ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama işimize devam etmeliyiz. Yaşanan olaylar nedeniyle fuar katılımını iptal eden olmadı. Devlet yetkilileri ile görüştük ve fuar alanında olağanda daha fazla bir güvenlik sağlanmasına karar verdik.”