Tabliyeler için dronlar devrede

İzmit Körfez Geçiş köprüsünde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.

Tabliyeler için dronlar devrede
Tabliyeler için dronlar devrede
GİRİŞ 08.04.2016 17:02 GÜNCELLEME 08.04.2016 17:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İzmit körfez geçiş köprüsünde çalışmalar sürüyor. 7 Ocak 2016 tarihinde deniz üzerinden geçen tabliyelerin yerleştirilmesine başlanmıştı. Şu ana kadar toplam 113 tabliyeden 91'i yerlerine yerleştirildi. Geriye kalan 22 tabliyeden 20'si yerlerine yerleştirildikten sonra tabliyelerin konumlandırma işlemi yapılacak. Daha sonra kalan iki tabliyenin yerlerine yerleştirilmesinin ardından şu ana kadar geçici ayaklarla birbirine tutturulan tabliyeler kaynakla birbirine bağlanmaya başlanacak.

Köprünün kaynak işleminin hemen öncesinde kavisli yapısına kavuşacağı belirtildi. Çalışmaların hava şartları yüzünden sekteye uğramaması için hazırlanan dev kaynak çadırları da şantiyenin Gebze bölümünde hazır olarak bekletiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağından Ankara yönüne yaklaşık 2,5 km sonra, köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağında son buluyor.

Son 495 metre

Gebze-Bursa Kesiminde 12 adet, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6 adet, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 20 adet viyadükten, Gebze Bursa arasındaki 7 adet viyadük tamamlandı. 13 adet viyadükte ise çalışmalar devam ediyor. Projede toplam 7 bin 908 personel ile birlikte bin 568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.

3 büyük tünelde son çalışmalar

Öte yandan projede Otoyolun Yalova'nın Altınova ilçesinde girip Orhangazi ilçesinden çıkan Samanlı tüneli tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi tünelinde ise her biri bin 250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Selçukgazi tünelinde beton kaplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İzmir'de bulunan her biri bin 605 metre olan iki ayrı tüpten oluşan Belkahve tünelinde ise kazı, destekleme ve beton kaplama işlemlerinin tamamlandığı, elektrik, elektronik ve elektromekanik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Dronlar tarafından görüntüleniyor

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının bin 550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, halen körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

Öte yandan projedeki çalışmaların insansız hava araçları drone'lar ile görüntülendiği inşaatın tamamlanarak ulaşıma açılmasının ardından yapım aşamalarıyla ilgili bir belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Köprü geçiş ücreti 50 tl. yi geçmemeli... Zaten gemiler 60 tl 40 dk. geçiyor... Yarım saat deniz havası iyi gelir...
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    bu 35 dolar fiyat olayı köprünün daha en başta temeli atilirken konan fiyat o zaman dolar 1.80 di (63 tl ) simdi oldu dolar 2. 80 ( 98 tl ) oldu eğer dolar bazında fiyat koyarlar ise bu 35 dolar olmaz daha aşağı olur çünkü dolar yükseldi tahminimce gemi ile ayni fiyat olucak yoksa kimse geçmez köprüden
    Cevapla
  • The Gkn 7 yıl önce Şikayet Et
    35 $× 2.9 = 101,5 TL yaklaşık iki yılda köprünün parasını çıkarıp sonra ölümüne para kazanacak taşeron. on numara iş.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    O kadar şirket girdi ihaleye ve en iyi teklifi veren kazandı. Köprü dışında 400 km lik otoyol da inşaa ediliyor. Çok kârlı olaydı, diğerleri neden daha iyi teklif vermedi? Bilmeden konuşmayın.
    Cevapla
  • sadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Akp laf degil is yapiyor is.Chp parelel ve Pkk bunun icin cildiriyorlar.
    Cevapla
  • ne zaman 7 yıl önce Şikayet Et
    hani nisanda açılıyordu? daha tabliyeler bitmemiş.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Mayıs sonunda açılması hedefleniyor. Nisan diyen olmadı. Kaldı ki 1 ay gecikse ne olur?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle