Konutta 'istersen al' devri bitti

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konutta istersen al devrinin bittiğini söyledi.

Konutta 'istersen al' devri bitti
Konutta 'istersen al' devri bitti
GİRİŞ 10.05.2016 13:25 GÜNCELLEME 10.05.2016 13:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir organizasyonda konuşan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, istersen al devrinin bittiğini, müşterinin ise sınırsız olmadığını söyleyerek sektöre uyarılarda bulundu.

ŞİMŞEK'İN UYARISI

GYODER tarafından Raffles Hotel İstanbul'da düzenlenen Gayrimenkul Zirvesinin 15'incisi başladı.

"İşimiz MeTRekare" teması ile yapılan zirvenin açılışında konuşan Torun, Başbakan yardımcı Mehmet Şimşek'in ekonomiye dair uyarısı üzerinden değerlendirmede bulundu.  Şimşek'in "Dünya ve Türkiye ekonomisi için geçici bir bahar havası yaşıyoruz, aldanmayalım" dediğini anımsatan Torun, "Bu beklenen olumsuz şartları kış değil de bir sonbahar havasında geçirirsek ne ala" diye konuştu.

'ENDİŞELERİM VAR'

Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fırtınalı, tipili kışa dönersek ne yapacağız? Bir hazırlığımız var mı? Gayrimenkul sektörü olarak ben olduğundan emin değilim, endişelerim var. Biz 10 yıldır hep 'yapıyoruz satıyoruz' diyerek yolumuza devam ediyoruz ama bu model bizi yarı yolda bırakabilir. Sayın bakanın söylediği gibi böyle bir olumsuzlukta en önce ve en fazla etkilenecek sektör gayrimenkul sektörüdür. Gerek yerli gerek yabancı yatırımcının gayrimenkul alımlarını erteleyecektir. Sektör olarak planlarımızı hep iyimser tahminlere göre yapma alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Planlarımıza B ve C şıkkını da eklemeliyiz."

'YAPIYORUZ DİYEMEM'

Torun, konuta yönelik talebin her geçen gün konut arzı gibi arttığını belirterek, şöyle devam etti:

"Konuta ihtiyaç genç nüfus, nitelikli konut talebi gibi nedenlerle artıyor ancak satın alma gücü artıyor mu? İhtiyaç tamam da bu ihtiyaca göre konut üretebiliyor muyuz? Ya da arz edilen konut fiyatlarına göre talep devam edecek mi? Artık 'istersen al' devri bitti. Biz üretim yaparken satın alma gücüne göre talebi göz önünde bulundurmalıyız. Gelecek için bunu yapıyoruz diyemiyorum."

YORUMLAR 1
  • Evsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu balon elbet bir gün patlayacak, O zaman çok yakın...
    Cevapla