Topbaş'ın ustalık eseri meclise geldi

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi.

Topbaş'ın ustalık eseri meclise geldi
Topbaş'ın ustalık eseri meclise geldi
GİRİŞ 13.05.2016 15:04 GÜNCELLEME 19.05.2016 15:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın “Benim ustalık eserim” olacak dediği ‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş’ın 2014 yerel seçimleri öncesinde açıkladığı ve “Benim ustalık eserim olacak” dediği ‘Haliç Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Projesi’ için önemli bir adım atıldı. Daha önce çalışmaları başlayan ve bölgenin zemin haritaları çıkarılan projenin hayata geçmesi için bir adım daha atıldı.

 MECLİS KARARA BAĞLAYACAK

Haliç Su Altı Karayolu Tünel projesi için Fatih ve Beyoğlu,  1/5000 ölçekli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarında tadilat yapılması ve projenin planlara işlenmesine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün teklifi, Ulaşım ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarında görüşüldü. Komisyonlar ortak rapor hazırladı. CHP’li üyelerin karşı çıktığı rapor oy çokluğu ile kabul edilip İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Meclis bugün raporu görüşüp karara bağlayacak.    


 
UNKAPANI KÖPRÜSÜ TARİH OLACAK
 
1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü’nün tarih olacağı yeni projenin 2018’de bitirilmesi planlanıyor. Proje için Büyükşehir Belediyesi Bütçesi’nden 100 milyon TL ayrıldı. Proje ile Haliç’in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünel ile sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa’da, bir ayağı ise Unkapanı’nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin hayata geçmesiyle birlikte Sokullu Mehmet Paşa Camisi’nin ve Perşembe Pazarı bölgesinin yeniden revize edileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 12
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    yapmisken su meclis binasini da yerin dibine indirin, yüzsüsler kavga dövüs yaparlarken ele güne rezil olmayalim.
    Cevapla
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    39 ilçeye neden metro yok 2016 da yız
    Cevapla
  • Sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    CHPliler niye karşı çıkmış? bu adamların işi gücü çalışanın ayağına bağ olmak, köstek olmak.. millet hizmet etmek için makam alır bunlar hizmet etmeye çalışanlara mani olmak için. Neden bunları chp'ye oy veren insanlar göremiyor anlamak zor?
    Cevapla
  • tuzlalı 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet ve askerı kurumların ıstanbuldan cevre ıllere tasınması ortamı rahatlatabılır 1.ordunun edırneye harp okullarının ve bogaz komutanlıklarının cankkaleye gata nın dıyarbakır a tasınması ıstanbul u rahatlattıgı gıbı gıttıklerı sehırlerıde canlandıracaktır
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun her tarafi deniz ama kullandirmiyorlar..kullanilsa trafik buyuk olcude rahatlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle